0
0
0
s2smodern
Vikersund-firmaet Isoenergi har tatt sats og lander ikke før de har 14 avdelinger over hele landet.

- I dag er vi representert i Buskerud, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag og Nordland. Nå etablerer vi oss i Østfold, Oslo og Akershus og målet er at vi på sikt skal dekke hele landet, forteller daglig leder i Isoenergi AS, Børre Finsrud.

Ekstremt hurtig

Finsrud startet selskapet i 2008 og har spesialisert seg på blåseisolering av bygg. Enkelt forklart blåses isolasjon inn i vegger, tak og gulv – og den store fordelen er at det skjer raskt, veldig raskt.

- I forhold til tradisjonell isolering så går det raskt. Når alt er lagt til rette kan vi isolere et helt hus på en dag, forteller Finsrud og legger til at kvaliteten på isoleringen blir vel så bra som tradisjonell isolasjon. 

- Forskjellen er at vi ikke har de tradisjonelle platene, men når isolasjonen er blåst inn har den samme eller bedre effekt. Vår isolasjon er også laget av glass, og produseres i St.Helens i England. 80 prosent av råstoffet er resirkulerte glassflasker, forteller Finsrud.

Før- og etterisolering

- Denne type isolering er miljømessig veldig bra, det støver ikke og klør ikke, og prosessen er så og si lydløs, smiler Finsrud som også bedyrer at de er meget konkurransedyktige på pris.

Isoenergi har i hovedsak isolering av nybygg for entreprenører og byggmester-bedrifter, men når kulden setter inn for alvor får de mange henvendelser om etterisolering for private huseiere.

- Denne typen isolering egner seg over alt. På loftsgulv eller i vegger, materialet blir i lukkede konstruksjoner som vegger og etasjeskiller komprimert, slik at det fungerer som en matte. Det er også verdt å merke seg at det ikke synker sammen etter at det er blåst inn i veggen. 

- Ordretilgangen blir bedre og bedre, og oppdragsmengden øker stadig forteller Finsrud, før han må videre til neste jobb.

contentmap_plugin