Andre nyheter:

Du vil bli overrasket over hvor mye dine ansatte egentlig ønsker å se deg, hvis du er leder i næringslivet.

Sitter du mye i sjefsstolen og jobber for deg selv? Du vil bli overrasket over hvor mye dine ansatte ønsker å se deg og ikke minst få en tilbakemelding på oppgaver de har utført.

Det norske arbeidsmarkedet har blitt tøffere, ikke minst det siste halvåret, og det er en skremmende utvikling av saker hvor ansatte frykter lederen sin. Mange av de negative episodene på arbeidsplassen oppstår fordi kravet om å jobbe raskere og levere mer har økt. I en slik situasjon er det viktigere enn noen gang å være synlig og gi positive tilbakemeldinger når det er grunn til det. Skal det gis kritikk bør denne være konstruktiv og saklig og ikke basert på personlige synspunkter eller rykter.

Førsteamanuensis i organisasjonspsykologi, Ingela Thylefors har sett nærmere på en av de mest utsatte gruppene av ledere i Sverige, nemlig innenfor velferdssektoren.

- Det jeg har lagt merke til etter å ha vært mye ute i felten, sammen med litteratur jeg leser, er at det er stor mangel på en tilstedeværelse hos lederne. At dette er savnet viser flere medarbeiderundersøkelser. Mange ønsker å se sjefen, vil at noen er genuint interesserte, og vil at noen spør hvordan det har gått og om problemet i forrige uke ble løst. Hvis man i tillegg får en bekreftelse på at man gjør en god jobb er det enda bedre. Dette er handlinger som ikke tar så lang tid, men som er for enkle å nedprioritere fordi de ikke har noen tidsfrist, i motsetning til en rekke andre oppgaver.

Halvparten av oss går rundt med en sjef i magen, viser en undersøkelse fra 2014, som Opinion har gjort blant et representativt utvalg på 1900 personer på oppdrag fra ManpowerGroup. Den viktigste motivasjon for de som ønsker å bli ledere, er utsikter til høyere lønn og økt innflytelse.

Den samme undersøkelsen viser at nærmere halvparten av medarbeiderne svarer at det viktigste en leder kan gjøre, er å skape et godt arbeidsmiljø.

Les Østfold og Follo

Les Romerike

Les Buskerud

Les Utaskjærs

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

I mai for fire år siden begynte Sverre Olsen som daglig leder i William’s Caravan i Råde. Syv måneder senere satt han som eier av en av Østfolds største forhandlere av campingvogner og bobiler.

Nyheter fra Hegnar

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24