Næringsliv i Buskerud: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Buskerud, Asker og Bærum:

contentmap_plugin
Akupunktur kan redusere stressnivået hos mange arbeidstakere. Stress fører ofte til nakke- og skulderproblemer, og i verste fall langtidsfravær fra jobben.

AskerTerapeutene i Asker sentrum tilbyr behandling som kan redusere både muskel- og skjelettplager, men også mentalt stress på et tidlig tidspunkt, før de gir fysiske plager som gjør at man må oppsøke lege.

Bedre å forebygge

Sykefravær koster store beløp hvert eneste år for mange bedrifter, og det er viktig å holde fokus på hva som kan gjøres for å redusere dette. Ofte fører høyt stressnivå til nakke- og skulderplager, hodepine og mageproblemer.

- Vi synes det er viktig å motvirke dette ved å fjerne årsaken til de fysiske plagene. Det er bedre økonomi i å forebygge framfor å reparere. Både arbeidsplassen og den enkelte har fordel av dette, sier daglig leder Ingeborg Åhlander hos AskerTerapeutene. De har i dag avtaler med en rekke bedrifter, men det dreier seg i hovedsak om fysioterapi og massasje. Åhlander som selv er fysioterapeut og akupunktør med 15 års erfaring, ønsker at enda flere kunne få opp øynene for at akupunktur ofte gir større gevinst på et tidligere tidspunkt.

Ta faresignalene alvorlig!

- Jeg jobber med forskaling i et betongfirma og følte at jeg ble stresset og urolig. Det førte igjen til søvnproblemer, sier en av pasientene som er innom AskerTerapeutene. Han ligger på rygg og blir behandlet med akupunktur.

- Dette er min tredje behandling og jeg merker stor forbedring, sier han fornøyd.

- Han er dessverre et godt eksempel på en hverdag stadig flere opplever, nemlig høye forventninger og krav. Stress i seg selv er ikke farlig - det gjør at vi er skjerpet på jobb, men er vi stresset over lengre tid kan det føre til søvnproblemer og hodepine, og deretter alvorligere lidelser. Faresignaler bør man ta alvorlig og behandle tidlig, sier Åhlander.

Uten bivirkninger

Enkelte bedrifter har inngått avtaler med fysioterapeuter for å få massasje eller enkel fysioterapi på arbeidsplassen. Nå håper AskerTerapeutene at enda flere vil benytte seg av akupunktørenes tjenester. Det er store fordeler ved denne typen behandling.

- Akupunktur bør benyttes hvis man opplever at ansatte har symptomer som for eksempel gjentatte smerter i muskler eller skjelett, hodepine, migrene, kvalme eller mer diffuse smerter. Også ved mentalt stress som ofte manifesterer seg ved symptomer som søvnløshet, depresjoner, angst, frustrasjoner, sinne, aggresjon og uro vil akupunktur være et godt alternativ, sier Ingeborg Åhlander.

Les Buskerud

Fikk du med deg denne?

Bertel O Steen satser nå knallhardt på å bli best på yrkesbil i stor-Oslo.

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

HALDEN: Framtiden er digital, også innen regnskapstjenester. Siffer Økonomi tar deg trygt inn i skyen!

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24