Næringsliv i Buskerud: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Buskerud, Asker og Bærum:

Lekne aktiviteter øker kreativiteten til de ansatte. Men det lønner seg å gjøre det kunnskapsorientert, så det ikke blir for mye tøys og tull.  

En svensk universitetsstudie viser at det kreative klimaet bedret seg etter at en forsøksgruppe først lekte i fem minutter. Det kan dermed lønne seg å investere noen få minutter for å ha det gøy før man tar fatt på kickoff-møtets egentlige innhold.

Så lenge gamificationtrenden brer om seg ellers i samfunnet, var det trolig bare et tidsspørsmål før dette ville bli brukt i forbindelse med kickoff-arrangementer.

Spill eller lek kan også brukes til å designe hierarkier og kan være en fin måte for ledere å innføre nye måter å jobbe på. Lekne elementer har den fordelen at de øker tryggheten i gruppen og virker som en vekker for hjernen. Lederens rolle i spillet viktig da han eller hun kan gå foran med et godt eksempel og by på seg selv.

Å velge riktig type spill for riktig type lag er viktig. Det må ikke være om barneleker, men brettspill for å få deltakerne til å bli bedre på lean-prinsippene, eller drive en produksjonsenhet kan kanskje oppfattes som mer seriøst og kunnskapsorientert av dine medarbeidere

Næringslivsmagasinet Fast Company viser også til et annet eksempel, nemlig en kickoff hvor deltakerne måtte øve seg på å løse problemer ved å gå inn et rollespill som CSI-etterforskere ikledd hvite plastoveraller. Det kan virke noe ekstremt, men denne type kunnskapsorientert kickoff kan særlig være egnet for ledere som ønsker å dra i gang sine yngre ansatte som faktisk ofte leter etter tydelighet, både hos arbeidsgiveren og i arbeidsoppgavene. Magasinet henviser til Deloittes store Millenniumsstudie, og hevder at golf og spa er ute, mens eksperimentelle aktiviteter som får de ansatte til å vokse, er inne.

 

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

- Norge blir stadig mer ettertraktet som fysisk lagringsplass, sier daglig leder Jarle Grytli i NTC Services på Billingstad.

Siste fra Romerike

JESSHEIM: Rett Bemanning Romerike er byrået som satser på kvalitet.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

MOSS: Selskapet Hydroclean AS har hatt en fin utvikling siden etableringen i 2004.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24