Buskerud, Asker og Bærum

Næringsliv i Buskerud: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Buskerud, Asker og Bærum:

Lekne aktiviteter øker kreativiteten til de ansatte. Men det lønner seg å gjøre det kunnskapsorientert, så det ikke blir for mye tøys og tull.  

En svensk universitetsstudie viser at det kreative klimaet bedret seg etter at en forsøksgruppe først lekte i fem minutter. Det kan dermed lønne seg å investere noen få minutter for å ha det gøy før man tar fatt på kickoff-møtets egentlige innhold.

Så lenge gamificationtrenden brer om seg ellers i samfunnet, var det trolig bare et tidsspørsmål før dette ville bli brukt i forbindelse med kickoff-arrangementer.

Spill eller lek kan også brukes til å designe hierarkier og kan være en fin måte for ledere å innføre nye måter å jobbe på. Lekne elementer har den fordelen at de øker tryggheten i gruppen og virker som en vekker for hjernen. Lederens rolle i spillet viktig da han eller hun kan gå foran med et godt eksempel og by på seg selv.

Å velge riktig type spill for riktig type lag er viktig. Det må ikke være om barneleker, men brettspill for å få deltakerne til å bli bedre på lean-prinsippene, eller drive en produksjonsenhet kan kanskje oppfattes som mer seriøst og kunnskapsorientert av dine medarbeidere

Næringslivsmagasinet Fast Company viser også til et annet eksempel, nemlig en kickoff hvor deltakerne måtte øve seg på å løse problemer ved å gå inn et rollespill som CSI-etterforskere ikledd hvite plastoveraller. Det kan virke noe ekstremt, men denne type kunnskapsorientert kickoff kan særlig være egnet for ledere som ønsker å dra i gang sine yngre ansatte som faktisk ofte leter etter tydelighet, både hos arbeidsgiveren og i arbeidsoppgavene. Magasinet henviser til Deloittes store Millenniumsstudie, og hevder at golf og spa er ute, mens eksperimentelle aktiviteter som får de ansatte til å vokse, er inne.

 

Fikk du med deg denne?

ÅS: E.coli, salmonella og listeria. Navnene kan skremme vannet av de fleste, og med god grunn.

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

HALDEN: Tidligere Skanska Asfalt skal tilby flere tjenester, og byttet navn 29. september.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24