Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

AK Mekaniske i Fredrikstad er nå godkjent av Sintef som leverandør av CE-merkede stålkonstruksjoner og har etablert seg som landets mest moderne produsent. 

Alle stålkonstruksjoner som leveres til Norge eller produseres i Norge skal fra 1. juli 2014 være CE-merket i henhold til standarden NS-EN 1090-1. Det betyr at verkstedet som leverer stålkonstruksjonen må være godkjent. Men AK Mekaniske har gått et skritt lenger og foretatt fornyinger av utstyr.

Beste kvalitet

- Sintef gikk gjennom hele vår virksomhet 27. mars i år, og det var en ganske stor jobb internt med rutiner og prosedyrer. Vi ble godkjent på første forsøk, noe som er viktig for både oss og våre kunder. Sertifiseringen er et kvalitetsstempel som gjør at alle ansatte tenker kvalitet gjennom hele produksjonen. Kundene kan føle seg trygge på at det vi leverer er av beste kvalitet, forteller daglig leder ved AK Mekaniske Frede Sørbøe.

Ansatte sertifisert

AK Mekaniske har alltid lagt vekt på kvalitet i alle ledd. Bedriften på Øra prosjekterer, produserer, leverer og monterer stålkonstruksjoner ute hos kunde, og de nye rutinene gjør prosessen mer effektiv og kvalitetspreget. Samtlige ansatte er nå kurset og sertifiserte i henhold til de arbeidsoppgavene de har.

Ytelseserklæring

AK Mekaniske AS bruker allerede i dag CE-systemet, og fra 1. juli vil samtlige kunder og forbindelser få oversendt en ytelseserklæring på de stålkonstruksjonene som bedriften leverer. Lignende ytelseserklæring vil bli levert  i forbindelse med alle fremtidige prosjekter.

EPD Miljødeklarasjon

I forbindelse med CE-godkjenningen har AK Mekaniske AS også utarbeidet en miljødeklarasjon på sine produkter, en såkalt EPD deklarasjon (Environmental Product Declaration).

- En miljødeklarasjon er et kortfattet dokument som oppsummerer miljøprofilen til en komponent, et ferdig produkt eller en tjeneste på en standardisert og objektiv måte. Forkortelsen EPD brukes både i norsk og internasjonal sammenheng, sier Frede Sørbøe.

Sammenligne miljøprofil

En EPD lages på grunnlag av en livsløpsanalyse. De standardiserte metodene sikrer at miljøinformasjon innen samme produktkategori lar seg sammenligne fra produkt til produkt, uavhengig av region eller land. Hensikten er at kunden skal kunne sammenligne miljøprofil og foreta en vurdering og et valg basert på miljødeklarasjonen.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

MYSEN: Arkitektkontoret Arkama as på Mysen jobber med et bredt spekter av oppgaver innenfor arkitektfaget for offentlig og privat sektor.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Nitor på Lørenskog leverer esker med frukt til arbeidsplasser i regionen.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24