Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Hovedproduktene til Hansen Protection AS er redningsdrakter til offshore- og maritim sektor, men bedriften i Moss bruker sin ekstreme kompetanse på flere produkter.

Hansen Protection går bredere ut i markedet og fokuserer nå ekstra på tildekking- og støydempingsprodukter. Vi er nok mest kjent for å lage redningsdrakter, blant annet til bruk i Nordsjøen, men vi bruker også kompetansen vi har på flere områder. For eksempel leverer vi en rekke typer tildekkingsprodukter og støydempingsløsninger til industribedrifter, forteller salgssjef for spesialprodukter, Knut J. Sanderød.

Støydemping og tildekking

Bedriften har spesialisert seg i design og konstruksjon av tekstilløsninger.  Gjennom mange år er det opparbeidet en bred portefølje av produkter. Knut J. Sanderød forteller at de merker økt etterspørsel etter løsninger innen tildekking og støydemping. Vi produserer «støydempingsbokser/telt» for utstyr og maskiner som lager uønsket sjenerende lyd. Vi lager spesialtilpassede tildekkingsløsninger som beskytter mot støv, fukt, lys etc. Tildekking av kabelruller for Aker Solution er et eksempel på dette.  Vi ser at det er et marked som ikke er mettet, sier Sanderød.

Kvalitet først

Som leverandør av redningsdrakter ligger kvalitet som en bærebjelke i alt vi gjør. At produktene vi leverer har høy kvalitet er veldig viktig for oss, og det skal gjenspeiles i alt vi leverer.  Våre produkter er vi trygge på holder mål, sier Sanderød. Vi er bl.a landets største produsent av båtkalesjer, og produserer presenninger i alle størrelser og til alle behov.

Spesialtilpasser

Bedriften selger en rekke standardiserte produkter gjennom egen nettbutikk (webshop.hansenprotection.no), men Knut J. Sanderød forteller også at en mye av produksjonen er spesialtilpasset.

- Ett eksempel er Fredrikstad stadion. Presenningen som dekker den ene tribuneseksjonen utvendig har vi levert. Det finnes ingen standardløsning for en slik utfordring, så da laget vi den på oppdrag. Det er vanlig at vi tilpasser etter kundens behov, og her vil jeg si at det ikke er noen begrensninger på hva vi kan lage. Vi kaller det produktutvikling i samarbeid med kundene, forteller Sanderød.

Teknologi

Hansen Protection har hovedkontor i Moss, men også en avdeling i Kristiansand. I Moss sitter det medarbeidere på rekke og rad foran symaskiner, og bedriften er stolt av å produsere på hjemmebane.

- Det her er nok Norges største «Fredrikssons fabrik», smiler markedsansvarlig Geir Fevang og rusler mellom rekkene med symaskiner i produksjonshallen. Symaskinene har lite til felles med symaskinene i den kjente TV-serien. I Hansen Protection er det høyteknologi som står i førersetet.

- Teknologien er viktig og vi har også et eget laboratorium. Her tester vi tekstilene slik at vi er 100 prosent sikre på kvaliteten, sier Fevang.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

SARPSBORG: I fjor feiret System1 sine første 10 år. Nå er de en av de stoire innen systeminnredninger.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NANNESTAD: – En naturlig konsekvens av at vi ble en del av selskapet for snart ett år siden, sier daglig leder Alfred Bakken.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24