Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

- 2015 ser bra ut. Da er vi i full gang med første byggetrinn på vårt nye boligprosjekt i Skiptvet, sier daglig leder Jan Erik Solbrekke i Solbrekke Bygg AS.

Byggefirmaet i Skiptvet ble startet i 1994 og har hatt jevn fremgang hele tiden. I løpet av de første 20 leveårene har de levert en rekke prosjekter lokalt i Indre Østfold. Og de lever etter samme regel som en kjent dagligvarekjede; det enkle er ofte det beste.

Kvalitet og service

- Det har egentlig blitt varemerket vårt, sammen med det faktum at vi bare har norsktalende håndverkere. Det er ikke så mange av våre konkurrenter som har det i dag, selv om vi vet at våre kunder setter pris på det. Det har noe med sikkerhet på byggeplassen å gjøre. Kommunikasjon kan være avgjørende for å unngå ulykker eller en feilinstallasjon for eksempel, sier Jan Solbrekke. Han legger til at kostnadene ved å drive på denne måten kan være noe høyere.

- Men det passer med vårt ønske om å opprettholde god kvalitet og god service overfor våre kunder, sier Solbrekke. Han var bare 22 år da han startet egen virksomhet.

Nytt forretningsbygg?

- Jeg hadde tatt fagbrev bare ett år tidligere og har lært utrolig mye på de 20 åra som har gått. Det er ikke bare enkelt å slå seg fram i en konkurranseutsatt bransje som dette. Men vi har klart oss bra, og nå har vi i tillegg vokst ut av lokalene våre. Derfor har vi kjøpt en tomt på næringsområdet i Skiptvet og har så vidt begynt å planlegge et forretningsbygg for fremtidens utvikling. Men å eie forretningsbygg har flere sider, og vi ønsker å være helt sikre før vi setter i gang, sier Solbrekk.

Det svinger fort

Helt sikker er han imidlertid på at det er riktig å satse på boligbygging i Skiptvet. I Sarpsborg, bare en halvtimes kjøretur unna er det nye fylkessykehuset under bygging, og flere tusen ansatte skal etter hvert ha et sted å bo.

- Vi har hatt den utviklingen i tankene når vi har prosjektert 25 nye eneboligtun, noe som er en stor utbygging i Skiptvet. Vi skal støpe de første platene allerede i november, mens vi regner med å være i gang med å reise de første boligene etter nyttår. Dette prosjektet gjør at vi er optimistiske med tanke på 2015, men lenger frem enn det er det vanskelig gå se. Det svinger fort i vår bransje, sier Jan Solbrekke.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

I idylliske omgivelser på Sørum ligger et unikt konferansesenter som er verdt et besøk.

Siste fra Romerike

LØRENSKOG: Utbyggingen av boligprosjektet Entreen i Lørenskog i regi av JM følger timeplanen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24