Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
HB Kuldetjeneste legger litt ekstra i det for at kuldeanleggene de leverer skal få et ekstra langt liv. Det betaler seg for både kunden og HB.

-En viktig del av forretningsideen vår er at vi skal sørge for at kundens anlegg skal få et langt liv. Det er tilfredsstillende å levere kvalitet, sier Lars Skau-Jakobsen. Han er en av eierne i HB Kuldetjenester AS og har jobbet i bedriften i over 20 år. Han mener grundighet og seriøsitet er hovedfaktorene til bedriftens suksess.

Best på service

HB Kuldetjenester har akkurat levert et kuldeanlegg til Østsiden Sykehjem. Jobben er en av mange større prosjekter bedriften har levert gjennom årenes løp.

-Vi har hovedsakelig mellomstore og store prosjekter og leverer alt innen kuldetjenester, forteller Skau-Jakobsen som trekker fram service som bedriftens styrke. Kompetansen er nok generelt sett styrken vår, men vi er veldig fornøyde med at vi har et så godt utviklet serviceteam. Vi er såpass mange at vi kan tillate oss å være veldig fleksible. Det er en trygghet for kundene våre at vi kan tilpasse oss og det er viktig for oss å være seriøse, sier Lars Skau-Jakobsen.

F-gass sertifisert

Nylig kom det et pålegg fra Miljøverndirektoratet om at alle større kuldeanlegg skal lekkasjetestes regelmessig. HB Kuldetjeneste har sertifisert sine teknikere og utfører alle pålagte tester.

-Det er viktig for oss å ligge i forkant. Vi har alle sertifiseringer som skal til og kan således ta både lekkasjetesting og ordinære servicer, forteller Skau-Jakobsen som presiserer at lekkasjetestingen er en EU forordning.

-Større kuldeanlegg, med mer enn 3 kilo kuldemedium, skal sjekkes for lekkasje av klimagasser. F-gass står for fluorholdige klimagasser og er en gass som har erstattet ozon-nedrytende gasser. Miljødirektoratet tar denne forordningen på alvor og har varslet flere kontroller, forteller Lars Skau-Jakobsen.

Spisskompetanse

Bedriften, som holder til på Surfellingen i Sarpsborg, har opparbeidet seg bred kompetanse innen kuldetjenester. De leverer alt fra varmepumpe- og aircondition, dataromskjølere, isvannsmaskiner, prosesskjøling og anlegg til kjøl- og fryserom. I tillegg tilbyr HB vedlikeholdsavtaler, vakttjeneste og konsulenttjenester. I litt mindre skala, men like fullt beskrivende for bedriften er dens kompetanse innen lavkuldesegmentet.

-Vi har hatt noen slike jobber og da snakker vi kulde på minus 80 grader. Det er stort sett forskningsmiljøer og liknende som krever denne type kompetanse, forteller Lars Skau-Jakobsen.

Fikk du med deg denne?

LILLESTRØM: Roschberg Mynthandel AS i Lillestrøm har kjøpt gull for mer enn 5 millioner kroner siden starten for ett år siden.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24