Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Arkitektene hos Arkama AS på Mysen tegner og prosjekterer alt fra skolebygg, boliger og næringsbygg til sorteringsanlegg for avfall. Deres styrke er mangfold og allsidighet.

Arkama AS startet virksomheten i 2000 etter å ha vært en del av Østre Linje Arkitekter i noen år. Siden da har eierne utviklet selskapet til å bli en mye benyttet leverandør til eiendomsselskaper, entreprenører, og offentlig sektor. Arkama har blant annet hatt en rekke oppdrag med utvidelser og ombygging av videregående skoler for Østfold fylkeskommune.

- Vi samarbeider også regelmessig med konsulentselskaper som Rambøll i Fredrikstad og Norconsult i Askim når det gjelder prosjekter i privat sektor, forteller daglig leder Asbjørn Løvholen som nå eier selskapet sammen med kollega Morten Andersen.

Ny utendørsarena i Sarpsborg

Arkama er og har vært engasjert i en rekke profilerte prosjekter i hele Østfold. Akkurat nå er ombyggingen av Kulås arena i Sarpsborg i full gang. Her har Arkama-arkitektene tegnet hele utendørsarenaen, inklusiv det nye servicebygget som nå skal settes opp i tilknytning til scenen.

Gjennom Eidsberg Idrettsråd har vi vært involvert i en prosjektgruppe som har utarbeidet skisseprosjekt for fleridrettsanlegg i Mysen Idrettspark. Prosjektet, et tilbygg til eksisterende haller, inneholder blant annet svømmehall, flerbrukshall og innendørs skytebaner.

Her venter man nå på politisk behandling, og det vil antakelig være svømmehallen som får høyest prioritet, da den eksisterende basseng i Festiviteten er i svært dårlig forfatning, sier Morten Andersen. I tillegg til dette står Arkama bak prosjekter som ny sorteringshall ved renseanlegget i Askim og et lager for midlertidige stålbruer for Statens vegvesen i Molde.

Vet hva som selger

Selv om Arkama er involvert i flere spennende og avisomtalte prosjekter, er det eneboliger og andre boligprosjekter som utgjør hverdagen for arkitektene. Her har de lang erfaring med hvilke løsninger som selger.

- Vi kommer ofte tidlig inn i prosjektene, enten det er helt på idéstadiet eller tidlig i prosjekteringen. Våre oppdrag spenner helt fra eneboliger til omfattende leilighetsprosjekter, som for eksempel Opsahl Gård i Mysen. Her skal det bygges 27 leiligheter fordelt på tre blokker. I tillegg har vi tegnet tre eneboliger med passivhusstandard i Son, noe som er en ekstra utfordring. Dette er løsninger som vil være standard i nye byggeforskrifter i ganske nær fremtid, forteller Asbjørn Løvholen.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

DNB har nå etablert et team med spesialister på oppstart av bedrifter.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24