Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
I 2005 valgte Harald Gudim å starte bedriften AgroTech Production AS. Nå har han store leveringsavtaler med næringsmiddelindustrien og til kraftfôrindustrien. Alle bruker oljer og fett fra Fredrikstad.

Gudim har lang erfaring fra bransjen både fra Borregaard og Denofa. Han jobbet i ledelsen i Denofa da de valgte å legge ned sin fettfabrikk på midten av 2000-tallet. Han valgte å bruke sin erfaring og spesielle kompetanse til å starte egen virksomhet. Etter en rekke større investeringer og innflytting i nye lokaler på Øra, driver AgroTech med gode resultater i et internasjonalt marked.

Ny tankpark

- Med bakgrunn fra Denofa kjente jeg markedet godt da jeg startet i 2005. I dag er vi fire ansatte som alle har solid kunnskap om spiseoljer, fett og andre tilsetningsprodukter til kraftfôrproduksjon, teknisk industri og næringsmiddelindustrien. Vi importerer alt fett og all olje til Øra, lager ulike blandinger, tapper og leverer ut til kundene fra vårt lager på kanner, spann og IBC-containere. Fettgranulatet blir hentet i bulk med større biler. For kort tid tilbake investerte vi i en ny tankpark i lokalene på Øra, og nå kan vi tilby kundene et bredt spekter av tjenester og produktløsninger, sier Harald Gudim.

Økologiske råvarer/olje

Økologiske produkter blir stadig mer etterspurt av forbrukere, og dette påvirker også produksjonen ved AgroTech. For at melk eller kjøtt skal kunne kalles økologisk, må også alle råvarer,  fett og olje i fôret være fremstilt etter helt bestemte regler.

- Her er det store krav til dokumentasjon på alt fra innhold til dyrkingssted for råstoffene. Det er fortsatt et nisjeområde, men markedet øker litt for hvert år. 

Kan utvide

AgroTech har foreløpig god plass på Øra, men har «huset fullt» av oljetanker og produksjonsutstyr. Derfor har de sikret seg godkjenning for utvendig lagring i tanker og har i tillegg mulighet til utvidelse av næringsbygget de kjøpte i 2012.

- Vi ser for oss en relativt stabil fremtid, siden det alltid vil være behov for både kraftfôr og mat. Vi vil være til stede i markedet og være gode på det vi driver med. Vi har ikke ambisjoner om å vokse oss store, men vi ønsker å være gode på det vi driver med.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

MYSEN: Arkitektkontoret Arkama as på Mysen jobber med et bredt spekter av oppgaver innenfor arkitektfaget for offentlig og privat sektor.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Trias Consulting AS tør aldri leie ut medarbeidere som ikke er kvalitetssikret. Det vet kundene, og derfor kommer de tilbake.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24