Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin

- Vi vet at Østfold trenger 6.000 arbeidsplasser de neste fire år. Nå starter vi opp prosjektet Næringsriket Østfold og målet er å bidra til vekst, sier fylkesvaraordfører Siv H. Jacobsen.

Skal skape vekst

Prosjektet er i startfasen, men det er en bredt anlagt prosjektgruppe som nå starter opp.

-Fylkeskommunen legger 17 millioner kroner i dette og det viser at vi mener alvor. Det er også viktig for oss å gå bredt ut. Fylkeskommunen bruker betydelig ressurser for å bidra for å legge til rette for nyskapning, men også for å styrke de arbeidsplassene vi har og trekke til oss nye næringer til Østfold, sier Jacobsen.

Ingen grenser

Fylkeskommunen er på ingen måte alene. De har fått med seg flere store bedrifter.

-Som sagt mobiliserer vi bredt. Vi har nedsatt en styringsgruppe med cirka 20 personer og i tillegg til flere store bedrifter er også Innovasjon Norge, LO, NHO og Fylkesmannen med, forteller Jacobsen.

Styringsgruppa vil bli et strategisk diskusjons- og drøftingsarena, men varaordføreren er klar på at det Næringsriket Østfold skal resultere i mer enn diskusjoner.

-Alle som skal være med skal også bidra, det er et kriterium. Dette er en storstilt dugnad for flere arbeidsplasser i Østfold og vi kjører kickoff til høsten, sier Jacobsen. 

Viktigere enn noen gang

Arbeidet med å legge til rette, hjelpe og finne gode løsninger for å skape vekst i næringslivet i Østfold har aktualisert seg betraktelig den senere tid. 

-Sett i lys av det som skjer med flyplassen på Rygge så er det helt klart at denne jobben blir ekstremt viktig framover, avslutter fylkesvaraordfører Siv H. Jacobsen.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

MYSEN: Arkitektkontoret Arkama as på Mysen jobber med et bredt spekter av oppgaver innenfor arkitektfaget for offentlig og privat sektor.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Randem & Hübert A/S er landets eldste helnorske inneklimaentreprenør og fylte 80 år i fjor.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24