Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Inspecta AS har gjennom 40 år utført inspeksjon av kraner, løfteredskap, lifter, trucker, vindmøller, stilaser og annet arbeidsutstyr i Osloregionen. Nå ser de gode muligheter for det samme i Østfold og Follo.

Inspecta er noe så uvanlig som en uavhengig kontrollinstans. Selskapet påtar seg verken reparasjoner eller vedlikehold av maskiner og utstyr etter å ha gjennomført kontrollene og står heller ikke bak salg av deler eller utstyr av noe slag. Det betyr at de rapportene Inspecta overleverer etter endt oppdrag er objektive og til å stole på.

Store oppdragsgivere

- Vi har bevisst valgt å være helt uavhengige og ikke samarbeide med noen innenfor salg eller vedlikehold. Vi mener det vil være vanskelig å stole på rapporter der kontrollvirksomheten har økonomiske interesser i å finne feil. Våre oppdragsgivere må kunne stole på oss, da dette handler om sikkerhet, både for brukerne av utstyret, men også for allmennheten, sier faglig leder for kran og løft Hermod Pettersen. Han er leder for en avdeling som i dag har store virksomheter som blant annet Statkraft, Oslo Havnevesen og Mjørud på kundelisten.

Personheiskontroll

Inspecta er en av få virksomheter som er akkreditert sikkerhetsorgan for personheiser. I Sverige og Finland er de desidert størst på dette området, mens i Norge satser man betydelig på å bli en stor og solid aktør også innenfor kontroll av personheis.  

- Vi er dessuten godkjent av Sjøfartsdirektoratet for kontroll av løfteutstyr om bord på skip, sier Pettersen. Nå ser han imidlertid på det landbaserte markedet i Østfold som interessant.

- Det er fortsatt mye industri i fylket, og dermed mange brukere av utstyr vi har spisskompetanse på, fortsetter han.

Omfattende dokumentasjon

I Inspecta er det stort fokus på digitalisering og selskapet leverer elektronisk dokumentasjon etter alle sine oppdrag. De fleste oppdragsgivere setter pris på å slippe et lass med permer som resultat på oppdraget.

- Vi har et helt nytt web-system, der all dokumentasjon ligger. Våre kunder får en unik pålogging og har hele tiden full oversikt over aktuelle rapporter og tilstand på eget utstyr. Systemet gjør det også mulig å ta ut fulle rapporter enten på enkelte lokasjoner eller for hele selskapet, sier Hermod.

- Flere av våre kunder bruker også kontrollrapportene som grunnlag for konkurranseutsetting ved vedlikehold og modifikasjoner. 

Fakta:

• Inspecta tilbyr uavhengig inspeksjon, testing, sertifisering, teknisk rådgivning og opplæring og har kontorer i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Latvia, Estland, Litauen og Polen.

• Inspecta Norge har hovedkontor i Sarpsborg og avdelinger i Oslo, Stavanger, Tromsø, Ågotnes, Straume, Tønsberg og Kongsberg. 

• Inspecta er en del av det nederlandske selskapet ACTA. Sammen med selskapene Kiwa (bla. Teknologisk Institutt) og Shield Group er de en ledende leverandør av testing, inspeksjon og sertifisering i Europa.

 

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

Mesterfarge er Norges største malermesterkjede med over 160 medlemmer.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NANNESTAD: – En naturlig konsekvens av at vi ble en del av selskapet for snart ett år siden, sier daglig leder Alfred Bakken.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24