Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
I restaurant Curtisen på Festningen i Halden vil du aldri få servert ribbe og medisterpølse til julebordet. I stedet kan du få en kulinarisk opplevelse med kortreiste råvarer i toppklasse, ispedd en og annen historieleksjon.

Curtisen er en litt fremmed fugl i restaurantmiljøet i Østfold. Daglig leder og kjøkkensjef Sebastian Engh har erfaring fra såkalt «fine dining» over store deler av kloden, noe som preger både utvalget og tilberedningen i kjøkkenet. Ønsker du å gi dine ansatte eller kunder en spesiell opplevelse, vil du få det både i form av mat og drikke, men ikke minst de historiske omgivelsene, midt i hjertet av Fredriksten festning.

- Selv om gjestene ikke alltid er så flinke til å spørre, opplyser vi gjerne hvor råvarene kommer fra. Vi nøyer oss ikke med å bruke lokal, kortreist mat, men våre øvrige ingredienser skal også være sporbare. Vi skal alltid kunne svare detaljert på hvilken gård eller produsent alt kommer fra, sier Engh.

Lar seg overraske

Curtisen opererer ikke med en fysisk meny i restauranten. I stedet kan du bestille alt fra tre til ni retters middag. Du kan gjerne komme med spesielle ønsker, men må likevel akseptere stedets filosofi om råvarer og tilberedning.

- De fleste bestiller faktisk bare et antall retter med tilhørende vin og vil la seg overraske når de kommer. Vi er svært kreative med råvarene, noe som har gjort dette populært, ikke minst blant våre bedriftskunder, som tar med seg utenlandske gjester og kunder til oss. Vi serverer ofte amerikanere, japanere og har faktisk stamkunder helt fra Sandnes.

Kommer på besøk

Curtisen legger stor vekt på personlig service og ønsker alltid gjestene velkommen når de ankommer.

- Mange sier de føler det som å komme på besøk, noe vi synes er hyggelig. Vi gjør heller ikke forskjell på små eller store grupper, lokale eller utenlandske gjester. Alle er like viktige for oss, sier Engh.

Restauranten har plass til 40 gjester i annen etasje og ytterligere 18 i underetasjen. I tillegg har den avtale med Kommandantboligen, slik at de kan ta imot større grupper opp til 100 personer fra næringslivet.

- Vi samarbeider også med Fredriksten Hotel om overnatting for de som ønsker det.

Fikk du med deg denne?

GJERDRUM: JoMek Sveis AS utvider virksomheten og har tatt over en rekke maskiner etter Dreie-Service Mek Verksted på Skytta.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24