Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
1. januar neste år flytter taktekkerbedriften Fagprosjekt AS inn i sine opprinnelige lokaler på Selbak i Fredrikstad. Dermed er de tilbake der Knut Andersen startet det hele i 1985. Med mer enn 30 års erfaring er det kanskje ikke så oppsiktsvekkende at virksomheten har opparbeidet seg en markedsandel på hele 50 prosent i Østfold.

I dag eier sønnen Hans Jørgen Sandli 70 prosent av Fagprosjekt AS, mens Trond Cato Olsen, som nå er driftssjef, har resten av aksjene. Olsen har vært med Fagprosjekt helt siden Knut Andersen startet i 1985 og representerer kontinuiteten i virksomheten, sammen med Sandli.

Treffende slagord

- Jeg er både stolt og ydmyk i forhold til hva faren min startet og bygde opp, sier Hans-Jørgen Sandli. - Uten hans innsats hadde ikke jeg lyktes så godt som i dag. Han bygde nettverk og knyttet forbindelser til kunder som vi fortsatt har, legger han til mens han skuer utover Fredrikstad sentrum fra toppen av de nye leilighetskompleksene på Værste. Derfra kan ha se mange av takene Fagprosjekt har sørget for er vanntette den dag i dag. Det er ikke vanskelig å forstå slagordet de valgte; «Vi har taket på det».

Vokste raskt

Knut Andersen, som ikke lever lenger, drev sitt livsverk Fagprosjekt AS i 19 år, men solgte virksomheten til den landsdekkende aktøren Icopal i 2004. Det førte til at blant andre sønnen Hans-Jørgen fikk jobb der, men gikk videre til andre arbeidsgivere etterpå. Til slutt i 2011 bestemte han seg for å gjenreise farens virksomhet. Navnet Fagprosjekt hadde Icopal aldri vært interessert i, så han valgte å starte med samme logo, navn og alt faren hadde skapt. Han lovte kona at virksomheten ikke skulle vokse seg like stor som før, da det var 25-30 mann ansatte på det meste. Den planen sprakk ett et par uker.

En åpen dør

- Det var først etter at jeg startet opp igjen som jeg skjønte hvilken posisjon faren min hadde hatt blant entreprenørene. Navnet Fagprosjekt levde i beste velgående, og vi fikk en mengde oppdrag ganske fort. Nå er vi 22 ansatte og har ordrebøkene fulle til over neste sommer. Det er ganske unikt i en bransje som pleier å kunne se bare én måned frem i tiden, sier Sandli. Han trekker frem sine ansatte som en hovedgrunn til fremgangen.

- Jeg har mange utenlandske taktekker ansatt, og jeg er glad i alle sammen. Jeg vet hvordan de har det med lange arbeidsuker i Norge, før de reiser hjem i helgene. Derfor har jeg alltid døra åpen hjemme hos meg. De kan komme og gå når de vil.

Medlem i Takringen

Fagprosjekt AS er også en godkjent lærlingebedrift og har 10 prosent lærlinger i jobb.

- Det synes jeg er viktig med tanke på rekruttering til yrket. Dessverre er det få norske ungdommer som velger å gå denne retningen, sier Sandli.

Fagprosjekt er en del av bransjens landsdekkende kompetansesenter, Takringen. Der holder de seg faglig oppdatert på alt av regelverk og materialer.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

FREDRIKSTAD: To år etter den store brannen på Aursmoen i Akershus kunne Fredrikstad-entreprenøren Norbygg overlevere en flunkende ny og moderne Coop Extra-butikk.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NANNESTAD: – En naturlig konsekvens av at vi ble en del av selskapet for snart ett år siden, sier daglig leder Alfred Bakken.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24