Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Lakkompaniet i Råde lakker alt fra helikoptere til traktorer og lastebiler. Alle med samme profesjonelle gjennomføring.

- Etter hvert har det blitt ganske vanlig for oss å lakkere helikoptre. Det siste vi hadde inne kom direkte fra fabrikken i Frankrike for lakkering hos oss. Den norske eieren ville at vi skulle ta jobben, og det er morsomt for oss, sier avdelingsleder Trond Johansen. Han opparbeidet sin spesielle kompetanse under alle år hos Råde Lakkering og Reidar Jensen som drev virksomheten. Men etter at lakkeringsverkstedet ble lagt ned, ble Johansen hentet til Lakkompaniet som nå nyter godt av hans ferdigheter og nettverk. Bedriftens hovedkontor ligger i Fredrikstad.

Il Tempo Gigante

- Lakkompaniet leier nå de tidligere lokalene til Råde Lakkering, og vi har klart å beholde mange av de tidligere kundene. Vi har oppdrag for både private helikoptereiere og Luftambulansen. Mange av de blir fløyet hit og lander utenfor verkstedet, mens andre blir kjørt hit på bil, sier Johansen. Han trekker frem en spesiell jobb som den morsomste i hele karrieren. Det var ikke et helikopter.

- Nei, det var Flåklypabilen, Il Tempo Gigante på 70-tallet en gang. Bilen var først lakkert i utlandet, men det var ikke godt nok. Dermed fikk vi den hit, strippet den helt ned og gjorde jobben på ny. Ivo Caprino var også her, og det var skikkelig moro å møte en slik mann. Han var fornøyd med jobben vi gjorde. Det var også morsomt å lakkere den nye løpsbåten til Kjell Rune Gjelsten.

Motivlakkering

Midt i mengden av uvanlige oppdrag er hverdagen litt mer triviell enn filmskapere og helikoptre.

- Vi lever egentlig av å lakkere lastebiler, traktorer, hjullastere og større maskiner. Vi har egen sandblåsingshall og utstyr for de store maskinene. Kompetansen vi opparbeider oss på de spesielle jobbene kommer våre hverdagskunder til gode, selv om det handler om restaurering av gamle hengere og landbruksredskap, sier Trond Johansen.

Lakkompaniet har en god samarbeidspartner på motivlakkering, nemlig Terje Aspmoe.

- Det hender vi legger grunnlakken, Aspmoe tar motivene, mens vi legger på klarlakken til slutt. Resultatet blir svært bra, enten det er lastebilhytter eller såkalte show-biler.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

RVS Maskinutleie på Hokksund er gode på problemløsing ute på byggeplassen.

Siste fra Romerike

LØRENSKOG: Utbyggingen av boligprosjektet Entreen i Lørenskog i regi av JM følger timeplanen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24