Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Optimera i Sarpsborg og Rakkestad har valgt å rekruttere gjennom NHO-prosjektet "Ringer i Vannet". Det har vært svært vellykket!

- Medarbeiderne vi har hentet er både kompetente og motiverte og gjør en god jobb for oss. «Ringer i Vannet» er en gylden mulighet for både arbeidstaker og arbeidsgiver til gjensidig å prøve ut hverandre. Den tette oppfølgingen fra attføringsbedriftens side gjør at denne måten å rekruttere på kjennes trygt for alle parter, sier Simensen.

- En ting er at vi har fått flere medarbeidere, men vi har faktisk gitt disse menneskene et nytt liv. Det betyr utrolig mye å ha en jobb å gå til. Det å se at de lykkes er faktisk den største gleden.  Jeg må si jeg har lært mye av denne prosessen som leder også, sier Lena Owrum Vonka i Lenas Helsepersonell AS.

- I tillegg til at man tar samfunnsansvar, har man heller ingen kostnader knyttet til rekrutteringen, bortsett fra opplæring. En vanlig ansettelsesprosess kan være dyr, og i verste fall slå uheldig ut, sier daglig leder Marcus Johnsen i Sporty Transport og Bud AS.

Rekutteringsløp

«Ringer i Vannet» er landsomfattende og ble for alvor startet i fjor med tanke på å føre tilbake kompetente og motiverte arbeidstakere som har vært ute av arbeidslivet en tid, av ulike årsaker. Det handler om personer med såkalte hull i CV’n, som statsminister Erna Solberg talte varmt om i sin nyttårstale. Deltakelse i prosjektet er forbeholdt NHO’s medlemsbedrifter, og starter med en rekrutteringsavtale. Bedriftene melder deretter inn sine behov og blir foreslått kandidater til stillingene. Attføringsbedriften samarbeider med de andre attføringsbedriftene i regionen for å skaffe rett kandidat.

Fast arbeid

- Næringslivet trenger arbeidskraft, og det er mange som har vært sykmeldte i flere år, som igjen er klare for jobb og motiverte til å gjøre en innsats. Det handler om inkludering. Resultatene så langt viser at det er mulig, og at vi allerede har lyktes med mer enn 100 formidlinger. Målsettingen er fast og varig arbeid. Dette er en rekrutteringsstrategi med bare vinnere, sier prosjektleder Torill Myklebust i NHO Østfold og Ingunn B. Christiansen i NHO Oslo/Akershus.

Disse attføringsbedriftene stiller med sin ekspertise:

Østfold:

Deltagruppen, Fredrikstad Attføringssenter, Fretex, Industriprodukter, Kias, Personalpartner og Unikom.

Oslo/Akershus:

Norasonde, OrbitArena, Karea, Rehabil, Varbas, Ilas, Itas, Sens, Unikum, Fretex, Beredt Kompetanse, Signo Rycon, Adaptor, Mølla kompetansesenter og DIgruppen.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24