Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:


I 25 år har Uponor og Moss Jern- og Stanseindustri samarbeidet om produksjon av veggmonterte koblingsskap for rør. Det har resultert i produkter som blir stadig mer etterspurt i markedet.

- Samarbeidet har utviklet seg fra de første skapene uten innhold til dagens R2i-skap (Ready to Install), der alt innhold er montert ved levering til oss. Det betyr skreddersydde løsninger som er produsert etter våre kunders kravspesifikasjoner og som Moss Jern- og Stanseindustri (MJS) leverer med den største presisjon, sier prosjektmedarbeider og R2i-ansvarlig hos Uponor Rune Hansen. Han er full av lovord om leverandøren.

- Produktutviklerne hos MJS er utrolig dyktige og vi får støtte til å videreutvikle våre produkter med jevne mellomrom, sier Hansen.

Grundig dokumentasjon

- Skapene til Uponor er et svært viktig produkt for Moss Jern- og Stanseindustri og bidrar til sysselsetting av 5-6 årsverk hos oss. Selve produksjonen foregår via våre faste produksjonslinjer, der vi både, stanser, knekker, sveiser og lakkerer skapene før de går til montasjeavdelingen. Der har vi egne medarbeidere som monterer rørdeler og andre komponenter i skapene, slik kunden har spesifisert, sier daglig leder Dag Gløer Aarum i Moss Jern- og Stanseindustri. Han legger til at alle skap som forlater fabrikken blir grundig kontrollert og deretter dokumentert gjennom fotografering.

- Det er viktig med tanke på eventuelle lekkasjer eller andre hendelser i fremtiden. Dette skal monteres i vegg, og vi må vite hvordan skapene så ut da de forlot produksjonen, sier Rune Hansen.

Vil levere moduler

Uponor er ikke fremmed for å videreutvikle samarbeidet med MJS hvis det skulle komme nye produkter på bordet.

- Vi vil trolig se flere R2i-løsninger fremover, da dette er en svært effektiv og sikker måte å produsere på. Rørleggerbedriftene som er våre kunder på dette produktet, er også godt fornøyd med slike løsninger. Det letter arbeidet på de fleste byggeprosjekter, sier Hansen.

Moss Jern- og Stanseindustri leverer nå mellom 1 000 og 1 400 skap av denne typen til Uponor i løpet av 2016. Bedriften er har en strategiplan som tilsier et enda større ansvar for ferdigprodukter i fremtiden.

- Vi ønsker å montere større moduler hos oss og levere dette ferdig på byggeplassene, sier Dag Gløer Aarum.

 

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

SARPSBORG: Borg BHT bidrar til lavere sykefravær og godt arbeidsmiljø for 260 bedrifter i Østfold-regionen.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NANNESTAD: – En naturlig konsekvens av at vi ble en del av selskapet for snart ett år siden, sier daglig leder Alfred Bakken.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24