Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin

- Vi startet opp 1. januar 2016 og har fått en god start som gir oss grunnlag for sunn vekst. Det sier daglig leder Espen Spondalen i Thermo Control Øst AS i Fredrikstad.

Thermo Control har seks avdelinger i Norge med totalt 50 medarbeidere. Den voksende klima- og energispesialisten startet opp i Østfold for å ivareta et stadig voksende marked og har på kort tid økt bemanningen til totalt fire, fordelt på to ingeniører og to faglærte teknikere, samt en lærling. Alle har lang fartstid innenfor kulde, varme, klima- og energiteknikk. Nylig ble bedriften sertifisert som Miljøfyrtårn, noe som ikke er en selvfølge i bransjen.

Strengere miljøkrav

- En slik sertifisering er viktig for både oss og kundene. Ikke bare gjør det oss svært fokuserte på miljøvennlige løsninger i hverdagen, men det fører også til systematisering og effektivisering av blant annet lagerhold og avfallsbehandling. Nå har vi både holdninger og praksis på plass og kan dokumentere at vi tar miljøet på alvor, sier Espen Spondalen.

- Miljøbevissthet er også viktig i forhold til anbud, ikke minst til offentlige oppdragsgivere og større entreprenører som ofte stiller krav om sertifisering i sine kravspesifikasjoner, sier senior salg- og prosjektingeniør Harald Kølbel.

Spisskompetanse

Thermo Control forhandler kjente merkevarer som Carrier og Fujitsu blant annet. Carrier er verdens største produsent av varmepumper og blir ofte benyttet i løsninger Thermo Control Øst utarbeider sammen med sine oppdragsgivere.

- Vi søker alltid å finne de mest energioptimale løsningene som blir minst kostnadskrevende for kunden på lang sikt. Selv om vår avdeling i Østfold er ganske liten, er organisasjonen stor og derfor kan vi ta på oss både små og store prosjekter. Vi tilbyr dessuten serviceavtaler på alle anlegg vi leverer, noe som er viktig for driften av anlegget. Vi sjekker utstyret jevnlig og noe av det er så avansert at det er behov for spisskompetansen vi har. Den gjør også at vi kan optimalisere anleggene og tilpasse forbruk og ytelse etter behov, sier Spondalen.

Rykker ut

Serviceteknikerne hos Thermo Control Øst inngår i en vaktordning og rykker ut på kort varsel om det skulle skje noe ute hos en kunde.

- Ofte står våre kjøleanlegg på datarom, fryserom eller andre kritiske steder, der en driftsstans kan bety risiko for store kostnader hvis ikke feilen blir utbedret raskt. Vi rykker ut uansett tidspunkt, sier Harald Kølbel.

Thermo Control Øst har i dag en lærling i bedriften og ønsker å utvide med flere etter hvert.

- Vi er positive til å utvikle nye medarbeidere, sier Spondalen.

 

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

AK Mekaniske i Fredrikstad har det siste året investert millioner i kraner, maskiner og sertifisering.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24