Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
PoliNor Tjenester AS i Sarpsborg har i tre år levert tolketjenester og vært et bindeledd mellom polske arbeidstakere og norske arbeidsgivere. Oppdragene blir stadig flere.

Daglig leder og gründer Dorota Myrdal er oppvokst i Norge, men er født i Polen. Hun har inngående kjennskap til både sosiale og mer formelle forhold i de to landene og har hjulpet mange i møte med myndigheter, arbeidsgivere, skatteetaten, jurister, UDI og så videre. Hun er i tillegg ansatt som tolk i Sarpsborg kommune.

Språkbarriere

- Behovet for slike tjenester er stort, og antall polakker i Norge er fortsatt stort. Mange kommer hit for å jobbe, mens de blir boende i hjemlandet, men mange flytter også hit og etablerer seg i Norge.

Da trenger de ofte assistanse og en guide gjennom papirarbeidet, registreringsmyndigheter, banker og NAV, for eksempel. Mange ønsker å kjøpe hus eller leilighet og da kan det være litt vanskelig å vite hvor man skal starte, og ekstra vanskelig blir det med et helt fremmed språk, sier Dorota Myrdal. Mange av våre kunder behersker det norske språket, men ønsker allikevel å benytte seg av PoliNor sine tjenester.

Mange flytter hit

PoliNor leverer også andre typer tjenester for næringslivet, og ikke minst renhold har blitt en voksende del. På kundelisten har de flere eiendomsselskaper, kontorer, borettslag og legekontorer. I dag er det ni ansatte, men Myrdal håper å kunne ansette enda flere i løpet av neste år. Disse arbeidsplassene er ofte populære blant polske kvinner som flytter til Norge.

- Vi tar private vaskeoppdrag også, sier Myrdal som legger til at PoliNor drifter to kantiner i tillegg.

Alle godkjenninger

- Den siste av våre fire områder er oppussing og vedlikehold av bygg. Her har vi et par ansatte, men har også samarbeid med flere mindre firmaer som er godkjente, har alle papirer i orden og som leverer kvalitet. Det betyr at vi kan levere generell oppussing av bolig eller kontor, flislegging og maling, for eksempel. Flisleggerne er selvfølgelig våtromssertifiserte i Norge, sier Dorota Myrdal.

 

 

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

Canon Business Center Østfold flyttet nylig inn i nye og kundevennlige lokaler i K5-bygget på Grålum i Sarpsborg.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NANNESTAD: – En naturlig konsekvens av at vi ble en del av selskapet for snart ett år siden, sier daglig leder Alfred Bakken.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24