Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Malermestrene Forsberg AS i Sarpsborg drives av to brødre som er født inn i yrket og utfører det med stor grad av stolthet og serviceinnstilling. – Vi viderefører en tradisjon som strekker seg tilbake til vår egen bestefar, sier David Forsberg.

Aksjeselskapet brødrene driver i dag er ikke spesielt gammelt, men faren Terje startet sin virksomhet på 1970-tallet, og brødrene er glade for å kunne drive tradisjonen videre.

– Da jeg overtok bedriften i 1997 var jeg 23 år gammel og ble faktisk landets yngste malermester på den tiden. Noen år senere ble rekorden slått av broren min, Tommy, forteller David, som er daglig leder for tremannsbedriften.

Størrelsen begrenser imidlertid ikke prosjektene de påtar seg.

Godt samarbeid

– Vi hadde for eksempel malerjobben på nye Tune Handelspark for noen år tilbake. Det var hele 22 000 kvadratmeter, noe som gjorde at vi måtte leie inn en rekke fagarbeidere. Vi har et godt samarbeid med flere malermestere i distriktet og leier fra dem ved behov. I vår bedrift må man kunne løpe både en 100 meter og maraton. Så stor forskjell er det egentlig på oppdragene, men det gjør også at vi får en svært variert hverdag med mange ulike oppdrag. Vi har jobber fra et par tusen til et par hundre tusen kroner, sier David og trekker frem medlemskapet i Mesterfarge-kjeden som en oppskrift på en del av suksessen.

Lojale kunder

– Det er mange år siden man kunne stå helt alene som liten bedrift. Medlemskapet i Mesterfarge gir oss nettverk og tilhørighet. Selskapet til faren vår var faktisk medlem nummer 5 i forløperen til dagens kjede, og det nummeret har vi beholdt. Vi er både lojale og stabile, sier Forsberg.

Det er også de fleste av selskapets kunder. Malermestrene Forsberg AS har langvarige avtaler med Sarpsborg kommune, Coop Øst og en rekke borettslag i distriktet. I tillegg har de hatt alle serviceoppdrag for kjøpesenteret Stopp i en årrekke og har fast serviceavtale på Storbyen-senteret i Sarpsborg. Mellom 80 og 90 prosent av kundene er bedrifter.

Lite å spare

– Vi er opptatt av å gjøre fagmessig godt arbeid og skulle ønske flere privatpersoner var det også. Når man bygger enebolig i dag representerer malerjobben kanskje 5 prosent av kostnaden, men 95 prosent av synligheten. Likevel velger mange å trekke ut de jobbene og gjøre malerjobben selv. Mange lykkes greit, men ofte blir det enten for mye eller for lite. Vi vet alltid hva som skal gjøres, verken mer eller mindre. Da blir resultatet også bra, sier David Forsberg.

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

Flinke sjåfører skaper gode resultater.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

JESSHEIM: Rett Bemanning Romerike er byrået som satser på kvalitet.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24