Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Scanmark i Fredrikstad er en anerkjent leverandør av industriporter og garasjeporter og opplever nå økende ordremengde.For å møte utfordringene har bedriften ansatt ny daglig leder.

- Scanmark har lenge hatt størstedelen av oppdragsmengden i proffmarkedet og er en betydelig aktør når det gjelder levering av industriporter på Østlandet. Som fleksibel leverandør med dyktige produsenter og kort leveringstid kan vi spesialtilpasse og levere skreddersydde løsninger, sier daglig leder Ole J. Tveitan. Han tok over lederstolen i november i fjor og har ambisjoner på vegne av Scanmark, som i hovedsak eies av Per Erik Helminsen, som også startet bedriften i 1991.

Fleksibel bedrift

- Jeg har min bakgrunn fra tidligere Karlshus Bruk og startet Scanmark med tanke på garasjeporter for privatmarkedet. Etter hvert kom det forespørsler om industriporter og nå representerer det cirka 60 prosent av vår omsetning. Vi samarbeider med en produsent i Nederland om industriportene, og en tysk bedrift leverer automatiske systemer for åpning og lukking av portene. I likhet med oss dreier det seg om mindre virksomheter som er flinke til å skreddersy og levere raskt, sier Helminsen. Han legger til at Scanmark fortsatt leverer mange garasjeporter i regionen.

Store prosjekter

De fleste entreprenørene har Scanmark på blokka når de skal handle inn porter til næringsbygg. Takket være et stort nettverk og godt renommé vinner Scanmark mange av oppdragene. Nylig leverte de 32 porter til Skanskas nye kjempebygg på Berger i Akershus. For Scanmark var dette en stor oppgave, som de imidlertid løste til alles tilfredshet.

- Vi lærte mye av oppdraget og vet at vi nå kan gjennomføre et så stort prosjekt. Det frister absolutt til gjentakelse, sier Helminsen. 

Fredrikstadbedriften leverte nylig også en rekke porter til Bertel O Steens nybygg på Ulven i Oslo.

- Denne vant vi på grunn av fleksibilitet og vår evne til å tilpasse spesielle løsninger, sier Ole J.Tveitan. Han kan også vise til en helt ny kontrakt med Betonmast på Ørlandet flyplass i Nord-Trøndelag.

- Det er ikke det største oppdraget vi har fått, men et ganske spennende. Det har en verdi på 1 million kroner og vi skal levere 6 porter og en lastebrygge. Alt er spesialkonstruert og dermed midt i blinken for oss, sier Tveitan.

Fokus på serviceavtaler

Scanmark har tre faste montører, i tillegg til å leie inn like mange, og satser nå mer på serviceoppdrag. Det er en lang rekke branndører, porter og rømningsveier som trenger ettersyn og vedlikehold. Dette markedet vil Scanmark gjerne betjene enda bedre, både for egne, men også for andre leverandørers produkter.

- Vi ønsker også å styrke vår posisjon i et meget konkurranseutsatt privatmarked. Vi har tatt opp kampen på pris ved å alliere oss med en polsk produsent av garasjeporter. Når våre konkurrenter tilbyr porter med 40-50 prosent rabatt, havner de nå på samme pris som vi opererer med til daglig. Derfor jobber vi nå aktivt med mange borettslag i distriktet. Det er mange eldre garasjeanlegg som trenger modernisering, sier Tveitan.

Fikk du med deg denne?

BDO øker den digitale digital satsingen og tilbyr komplett regnskaps- og revisjonspakke.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24