Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Nylig avsluttet Veidekke Entreprenør støpingen av 24 omsorgsleiligheter på Skoleenga i Trøgstad. – Et pionerprosjekt for oss etter at vi vedtok å satse sterkere på plasstøpt betong, sier prosjektleder Erik Seiersten.

Omsorgsleilighetene skal overleveres byggherren, Trøgstad kommune, på vårparten 2018. Da er hele prosjektet med leiligheter, kontorer for kommunale helse- og omsorgstjenester, kafeteria og fellesrom ferdig.

Betong fra Mysen

- Selve prosjektet er ikke blant de største for Veidekke, men inneholder alle viktige elementer for plasstøpt betong. Slik sett gir det god trening med tanke på produksjonsformen. Etter at vi valgte å ta vare på den kompetansen organisasjonen har bygget opp gjennom mange år, har vi styrket staben med flere forskalingssnekkere. I Trøgstad hadde vi seks mann pluss en innleid jernbinder på plass. De startet støping av fundament og vegger før ferien og avsluttet tidligere i høst. Ferdigbetongen ble levert av Mona Betong på Mysen, og er med andre ord så kortreist den kan bli. I Østfold er det aldri langt til en betongleverandør, sier Seiersten.

Flere fordeler

Veidekke Entreprenør har som mål å bevare håndverkstradisjonene, selv om prefabrikkerte elementer i de fleste tilfeller er like gode teknisk og resultatmessig. Plasstøpt betong har imidlertid flere fordeler når det gjelder fleksible løsninger og forutsigbare priser. Prisen på elementer har en tendens til å variere mye, avhengig av aktiviteten i markedet. I dagens marked faller elementer relativt dyrt ut. Ferdigbetong koster i grove trekk det samme uavhengig av markedssituasjonen.
- Så lenge vi har kompetanse kan vi løse langt flere oppgaver med plasstøpt enn med elementer. Mens geometrien er viktig for bruk av elementer, står vi langt friere til kreative løsninger med betong. Alt kan egentlig plasstøpes, men alt kan ikke prefabrikkeres, sier prosjektlederen.

Vil rekruttere flere

- Vi mener det er viktig å overføre kompetansen rundt plasstøpt betong til nye generasjoner. Men i dag er det lettere å rekruttere tømrere enn forskalingssnekkere. Vårt mål er å ansette lærlinger og utvikle dem til å bli gode, langvarige medarbeidere i Veidekke Entreprenør. Derfor er det litt synd at skolene ikke er mer aktive og informerer bedre om mulighetene. Veidekke er selv svært aktive overfor skoler og lærlingorganisasjoner, sier Erik Seiersten.

 

 

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

VIKERSUND: Gym2000 i Vikersund er landets eneste produsent av treningsapparater.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24