Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Når Møller Bil i Fredrikstad selger en ny bil ender finansieringen opp med en leasingavtale for 8 av 10 kunder.

-Vi merker det i første rekke på modeller som Up!, E-Up, Polo og Golf, forteller VW-ansvarlig hos Møller Thomas A. Andersen til f-b.no.Fredrikstad mest solgte bilmodell er VW Golf, til tross for en liten tilbakegang i forhold til fjoråret. Golf kom i en betydelig oppgradert utgave i 2012, som nok har innvirkning på etterspørselen. I hele 2013 ble det registrert 131 nye Golf.

Mange bestillinger

Forhandleren har store forventninger til årets salg, ikke minst fordi den mye omtalte eGolf lanseres i sommer. Importøren har som målsetting å selge rundt 2 500 elektrisk drevne Golf inneværende år. I skrivende stund har importøren notert over 1 900 bestillinger og 1 250 inngåtte kontrakter på landsbasis.

Kan lønne seg

Det kan lønne seg å lease fremfor å ta et banklån, selv for privatpersoner, i følge en beregning nettstedet dinside.no har foretatt. Det spesielle med leasing er at alle tjenester man kjøper gjennom leasingselskapet blir pålagt moms, også årsavgiften, men selv med dette i beregningen blir flere biler billigere å lease enn å kjøpe. Det er ikke bare prisen på lånet som er avhengig av det generelle rentenivået. Den månedlige leasingprisen vil også stige dersom renten går opp, i et slikt tilfelle vil avstanden mellom leasing og leie bli mindre.

Leieprisen kan gå opp

– Privatleasing er nok ekstra populært nå som rentene er lave. I perioder med høyere rente vil leieprisen gå opp. Med en lånefinansiert bil får man selv rentefradraget, og dermed går regnestykket ofte i favør eie fremfor leie, har direktør i Finansieringsselskapenes Forening Jan Fredrik Haraldsen tidligere uttalt til DinSide.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

DEGERNES: RHJ AS vokser raskt og leverer solskjerming til kunder over hele Østfold og Follo.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NANNESTAD: – En naturlig konsekvens av at vi ble en del av selskapet for snart ett år siden, sier daglig leder Alfred Bakken.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24