Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
NVBS Rail Norway AS er et nystartet selskap, men kompetanse og erfaring strekker seg mange tiår bakover i tid.

NVBS AB-gruppen er et svensk selskap med fokus på å tilby tjenester innen jernbaneinfrastruktur i Norden, og er i dag en av de raskest voksende aktørene i markedet. Den norske søsterbedriften med kontor i Halden ledes av Svend-Egil Torp, og startet opp i mai 2017.

– Vi er svært kompetente på å bygge og vedlikeholde jernbanespor, sporveksler og kjøreanlegg, og trekker veksler på svenske kolleger mens vi jakter på norske ansatte. NVBS AB-gruppen er en ledende leverandør av tjenester for infrastrukturprosjekter og prosjekter til industrien i Norden, sier Torp.

Selv har han 37 års fartstid i Jernbaneverket (15 år under navnet Baneservice), og han har jobbet i de norske selskapene Grimsrød AS, Banedrift, nederlandske Strukton Rail og sveitsiske Implenia som prosjektingeniør.

Kapret viktig jobb

NVBS i Sverige består av NVBS Infra AB, NVBS Projekt AB og NVBS Electric AB og leverer tjenester i hele Norden.

– Vi har tilgang på all kompetanse fra selskapene i Sverige, og leier inn kvalifisert personell til norske oppdrag, sier Torp.

Rett etter oppstarten i Norge 2017 kunne han med glede konstatere at NVBS Rail Norway AS hadde sikret seg et omfattende oppdrag på Dovrebanen.

– Jobben på Dovrebanen består for vår del i å bytte sviller for Jernbaneverket. Vi har alle nødvendige godkjenninger for å kunne ta alle oppdrag knyttet til jernbaneinfrastruktur, slik som

ERTMS-godkjenning (European Rail Traffic Management System som er et standardisert system for signalisering og trafikkstyring på jernbaner i Europa), godkjente sikkerhetsvakter og vi er også godkjent for arbeid på Østre Linje, forteller han.

– Tar gjerne et tak selv

NVBS Rail Norway AS er, foruten å bidra med praktisk arbeid, også travle med å levere konsulenttjenester.

– Med den omfattende erfaringen og kompetansen vi har, tilbyr vi å bidra med kalkyler og jobber i byggeprosjekter knyttet til jernbaneinfrastrukturprosjekter.

Svend-Egil Torp har tilbragt adskillige år på anlegg rundt i hele «Jernbane-Norge» og trives godt ute i felt, når han ikke sitter med kalkyler og prosjekttegninger.

– Jeg synes fortsatt det er moro å ta et tak ute ved sporene. Mangler vi folk, stiller jeg mer enn gjerne opp sammen med våre flinke mannskaper fra Sverige. Vi søker også etter kvalifisert personell med erfaring fra det å bygge og vedlikeholde jernbanespor og kjøreanlegg til en norsk mannskapsstyrke.

Fikk du med deg denne?

IKM Inspection AS har overtatt resten av aksjene i tidligere IKM Røntgenkontrollen.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24