Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
I midten av januar startet salget av leiligheter i den såkalte DNB-gården i Sarpsborg sentrum. HP Hovelsen Bygg-Entreprenør skal i gang med ett av de største boligprosjektene av denne typen i bedriftens historie.

- Vi synes det er morsomt å få et slikt oppdrag fra eiendomsutvikleren Estatec AS i Oslo. Ikke minst er grunnen til at vi fikk det positiv for vår del. Vi har investert store beløp i et fullverdig showrom, der leilighetskjøperne kan se alt fra kledning, via fliser til kjøkken- og baderomsinnredninger på ett og samme sted. Det ble avgjørende for Estatec da de valgte totalentreprenør til prosjektet, sier daglig leder Espen Johansen i HPH.

Han regner med byggestart i løpet av første halvår om salget går slik det ser ut i dag. Dette er en svært sentral del av Sarpsborg, og bygningen som skal rehabiliteres og bygges ut er foreløpig én av de høyeste i byen med sine åtte etasjer. Utsikten fra "penthouse"-leiligheten i toppetasjen blir formidabel.

Tegnet av Link Arkitektur

- Det er ikke mulig å bo mer sentralt enn dette. Vi gleder oss til å komme i gang med den første jobben, som blir en rehabilitering av en leilighet i 6. etasje. Denne skal brukes som visningsleilighet senere, sier Johansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han tror salget vil ta av for alvor når kundene får se hvor flotte leiligheter det er snakk om. Totalt skal det bygges 22 nye enheter i 2. og 3. etasje der det er kontorer i dag, mens samtlige leiligheter i 4. til 7. etasje skal gjennomgå fullstendig rehabilitering. I tillegg til at det blir en helt ny leilighet i 8. etasje. DNB skal fortsatt ha sine kontorer på gateplan.

Hele prosjektet er tegnet av arkitekt Martin Ebert hos arkitektfirmaet Link Arkitektur i Fredrikstad. Ebert har vunnet flere priser for sin innovative arkitektur, og står bak hus som mye omtalte Tomtegata 7 og Steinerskolen i Fredrikstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sjelden kvalitetskontroll

DNB-bygget er et stort prosjekt for HP Hovelsen Bygg-Entreprenør som har utviklet seg fra å være en ren byggmester til å bli en entreprenør som påtar seg større prosjekter. De har imidlertid beholdt byggmesterkvalitetene i selskapet og har dermed flere ben å stå på. Selskapet feirer 40 år i 2019 og har fortsatt til gode å permittere en ansatt.

- Vi har alltid lagt stor vekt på drift og i dag driver vi etter prinsippene i LEAN Construction, som sørger for at vi har kontroll på kvaliteten i alle ledd. Vi innførte LEAN for tre år siden som en av de første entreprenørene i Norge. For oss er det avgjørende å levere kvalitet og å følge lover og forskrifter til minste detalj. Selv om dette medfører kostander som andre velger å ikke ta, tror vi det er lønnsomt i lengden. Ikke minst er det en sikkerhet for våre oppdragsgivere og kunder, sier Espen Johansen.

Fikk du med deg denne?

I 26 år har Konsulent Team AS på Jessheim levert Elflex varmefolie til hele landet.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24