Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

I august i år starter trolig byggingen av det nye sykehusets administrasjonsbygg på Kalnes i Sarpsborg. Bygget blir arbeidsplass for 275 medarbeidere.

I utgangspunktet var det meningen at administrasjonen skulle sitte i det gamle sykehuset i Sarpsborg sentrum, men dette ble solgt til Sarpsborg kommune, og salgssummen på 95 millioner kroner danner et solid grunnlag for et nybygg i tilknytning til det nye sykehuset på Kalnes. Hele administrasjonsbygget er kostnads beregnet til 185 millioner kroner.

Dette alternativet fører til at Sykehuset Østfold får samlet de administrative funksjonene i ett bygg med god nærhet til de kliniske funksjonene i sykehuset. Det vil også legges til rette for arealer for utrednings- og prosjektarbeid.

 Totalentreprise

Administrasjonsbygget får et brutto areal på cirka 5 400 kvadratmeter. I tillegg kommer arealer for parkering i underetasjen på ytterligere 1 600 kvadratmeter.

Funksjonene som er planlagt inn i administrasjonsbygget er i dag i lokaler som sykehuset ikke vil disponere etter 31. desember 2015. Dette er bygg på eiendommen til sykehuset i Fredrikstad som skal selges, og tidsbegrensede leiekontrakter som går ut. Rent praktisk vil det være hensiktsmessig at administrasjonen er på plass før fase 2 av innflyttingen på Kalnes.

Prosjektet skal gjennomføres som totalentreprise. Kostnadene ved en eventuell AMK-sentral for Østfold er ikke tatt med i regnestykket. Trolig vil en slik etablering føre til et investeringsbehov på ytterligere 46 millioner kroner.

Positiv direktør

Administrerende direktør Just Ebbesen i Sykehuset Østfold mener det er en stor fordel at de administrative funksjonene blir samlet i ett bygg, og at man unngår unødvendig reisevei i tilknytning til arbeidet.

 

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

MYSEN: Arkitektkontoret Arkama as på Mysen jobber med et bredt spekter av oppgaver innenfor arkitektfaget for offentlig og privat sektor.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Solvask og LogomatteXperten i Drammen er et av landets mest moderne vaskerier.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24