Næringsliv på Romerike: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Romerike:

contentmap_plugin
Låst kapital i banken som garanti ved eiendomssalg får nå et billigere alternativ. – Vår byggsikkerhetsgaranti frigjør ofte flere hundre tusen kroner, sier daglig leder i SMB Forsikring, Thomas Winther.

Loven krever at entreprenører skal stille garanti fra bank eller forsikring når de selger en bolig under oppføring til forbruker. I større prosjekter kan dette dreie seg om flere hundre tusen kroner som står på låst bankkonto i alt fra fem til syv år. Der gjør kapitalen liten nytte for seg, og derfor tilbyr SMB Forsikring en alternativ løsning, kalt byggsikkerhetsgaranti, som frigjør kapitalen.

Billig inngangsbillett

– Garantien er både billigere og bedre, men det er ingen snarvei til løsning for entreprenører med svak økonomi. Garantien gir vi kun til medlemmer av SMB, og vi krever positiv drift i minimum tre år før vi innvilger en søknad. Et medlemskap i SMB er imidlertid svært rimelig og gir dessuten så mange fordeler at inngangsbilletten er spart inn på alt fra bensin- til rekvisitaavtaler, sier Winther.

Han opplever positiv respons fra 90 prosent av de som har fått et tilbud om garanti fra SMB Forsikring.

Stor respons

Garantien har i lengre tid vært håndtert av bankene alene. Entreprenøren har da lånt garantibeløpet til markedsrente, mens pengene har stått på sperret konto. Der må de stå i hele byggeperioden og ytterligere fem år etter ferdigstillelse. Hensikten med paragrafen er å sikre forbruker mot uforutsette kostnader hvis det skulle dukke opp mangler ved boligen i ettertid. SMB Forsikring har nå tilbudt byggsikkerhetsgaranti til sine medlemmer i litt over ett år, og responsen har vært svært god.

– Bevisstheten rundt produktet øker stadig, og vi har merket en økning i antall henvendelser fra i fjor høst og frem til i dag. SMB har mange medlemmer i byggebransjen, og dette er et svært godt tilbud til dem, sier Thomas Winther.

Dette må du ha
  • Medlemskap i SMB (www.smb.no)
  • Ryddig økonomi
  • Tilfredsstillende egenkapital
  • Selskapsdrift i minst 3 år

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

Vinmonopolet valgte Amfi Borg da det skulle etableres et nytt utsalg i Sarpsborg.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

MOSS: Selskapet Hydroclean AS har hatt en fin utvikling siden etableringen i 2004.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24