Romerike

Næringsliv på Romerike: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Romerike:

contentmap_plugin
Historien bak transport- og logistikkselskapet DSV kan til forveksling ligne et Askeladden-eventyr.

Ti lastebilsjåfører startet i 1976 det som skulle bli en av verdens største aktører i bransjen. I Norge tar de stadig nye markedsandeler.

Oppkjøp

De ti danske «vognmænd» hadde muligens planer om noe stort da de startet opp sin virksomhet en julidag på midten av 70-tallet. De lærte iallfall raskt at samarbeid om alt fra innkjøp av dekk og diesel til markedsføring lønte seg for alle. Dermed var grunnlaget for det som kalles DSV-DNA-et lagt, og via en rekke oppkjøp fra 1989 og frem til våre dager vokste selskapet. Ikke minst i 2001, da DSV kjøpte den danske transportgiganten DFDS. Senere har de overtatt en rekke større og mindre selskaper, blant andre belgiske Frans Maas og ABX Logistics.

Nøktern og folkelig

«De Sammensluttede Vognmænd» glemte aldri sin opprinnelse, noe som preger organisasjonen den dag i dag. DSV Air & Sea AS på Lillestrøm er en stolt del av det danske konsernet, og alminnelighet, folkelighet og kundevennlighet gjennomsyrer firmaet med 52 ansatte, som sørger for at bedrifter og privatpersoner får transportert alt fra det minste telys til enorme deler av oljeplattformer trygt frem til bestemmelsesstedet.

Blant de største

I Norge har de tre DSV-selskapene DSV Road, DSV Solutions og DSV Air & Sea totalt 600 ansatte. På verdensbasis er tallet hele 23 000, spredt over 400 avdelingskontorer i 75 land. I tillegg har DSV agenter og samarbeidspartnere i land de eventuelt ikke selv er representert med eget oppsett. Totalt sett gjør dette DSV til en kjempe i transport- og logistikkverdenen, med bare fire-fem konkurrenter foran seg på rankinglisten.

Starter DSV Fresh

– I Norge er vi stolte av å være en del av et skandinavisk selskap som er en så stor og viktig aktør internasjonalt. Vi har stor yrkesstolthet og leverer det vi sier vi skal levere. Hvis vi likevel ikke skulle klare det, informerer vi kunden raskt.  Åpenhet og ærlighet er viktig for alle i DSV, sier administrerende direktør Ina Kaastad i DSV Air & Sea AS.

Dermed røper hun noe av hemmeligheten bak selskapets suksess på alle fronter. Nå introduserer de i tillegg tjenesten DSV Fresh, som blant annet skal hente sine kunder i norsk fiskeindustri.

– Fisk er så stort i Norge at vi valgte å tilby våre tjenester også her. Vi starter i det små, men har et godt samarbeid med store Fresh-avdelinger i andre DSV land i Europa.

Kunden er sjef

DSV har et sterkt kundefokus og en 24/7 service. Alle kunder får én kontaktperson å forholde seg til, de kan kontakt DSV døgnet rundt, hele året og de kan følge sine sendinger fra vi henter hos leverandør til godset er levert hos mottaker. DSV har selvfølgelig alle kvalitet- og HMS sertifiseringer som skal til, og leverer kvalitetstjenester og bruker gode IT-løsninger overalt hvor det kan lette kundens hverdag.

Fikk du med deg denne?

Mitt Sentralbord AS på Hønefoss leverer personlig service gjennom sentralbordtjenester til bedrifter over hele landet.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

HALDEN: Tidligere Skanska Asfalt skal tilby flere tjenester, og byttet navn 29. september.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24