Næringsliv på Romerike: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Romerike:

contentmap_plugin
I 2010 startet Asker Entreprenør opp på Romerike uten verken kunder eller prosjekter på bordet. I år omsetter de 370 millioner kroner og har fortsatt ambisjoner.

Entreprenørselskapet som startet i 1990 under navnet Sandbækken Entreprenør AS har hovedkontor på Hvalstad og et tredje avdelingskontor i Moss. Bedriften omsetter totalt i 2016 for ca 750 mill, og har 110 ansatte. På Romerike har de nærmere 50 medarbeidere ved sitt anlegg på Hagan, fordelt på 25 i administrasjon/prosjektledelse, 10 tømrere og 15 forskallingssnekkere. Øvrige håndverkere blir kontrahert fra prosjekt til prosjekt.

Rask økning

Asker Entreprenør valgte å etablere seg på Romerike fordi dette er et av de mest aktive områdene i landet akkurat nå. Det er stor byggeaktivitet, ikke minst innenfor bolig, der Asker Entreprenør har sin spisskompetanse.

- Det var tøft å starte opp, men vi greide raskt å vinne vårt første anbud og senere har det bare økt. Vi omsatte 219 millioner i 2014, økte til 310 i 2015 og budsjetterer med 370 millioner i 2016. Det er tøft å vinne anbudskonkurranser i dag, men vi har fått inn god kompetanse blant de ansatte på avdelingen, sier regionleder Øyvind Velsand.

Ansatte er en stor ressurs

- Vi er en offensiv organisasjon som liker å se etter muligheter. Vi er i gang med og har nylig overlevert flere større leilighetsbygg på Romerike, sier regionleder Øyvind Velsand. Han trekker frem de ansatte som virksomhetens største ressurs.

- Vi har dyktige folk, ikke minst er vår prosjektledelse i toppklasse. Det er en utfordring å rekruttere gode prosjektledere i vår bransje, selv om det kan være ledig kapasitet i markedet. I tillegg til ekstern rekruttering ønsker vi å ansette unge ingeniører og forme de til prosjektledere internt igjennom nødvendig erfaring fra byggeplassledelse, sier Velsand.

Mer egenregi

Entreprenøren har startet arbeidet med å utvikle boligprosjekter i egen regi, blant annet i Haneborgåsen i Lørenskog, der det blir byggestart for 59 leiligheter tidlig i 2017.

- Egenregiprosjekter har flere fordeler, ikke minst som deleier i prosjektet. Hovedmålet for oss er å sikre oss entreprisene, og det er enklere som medeier i prosjektene, sier Velsand.

Les Romerike

Fikk du med deg denne?

ØSTFOLD: Øivind Lunde i Løsningsorientert har spesialisert seg på å løse konflikter både privat og på arbeidsplassen.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

HALDEN: Framtiden er digital, også innen regnskapstjenester. Siffer Økonomi tar deg trygt inn i skyen!

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24