0
0
0
s2smodern
- Vi ønsker en kontrollert vekst, selv om vi opererer midt i en av landets mest ekspansive regioner. Det sier administrerende direktør Øystein Nordal i Backe Romerike AS. Han leder Backe Gruppens nest største avdeling og omsatte i fjor for 510 millioner kroner.

Backe er en av landets ledende entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap. De legger sterk vekt på verdier og kvalitet, og avdelingen på Romerike er intet unntak. Øystein Nordal er opptatt av å ivolvere og gi ansatte tillit og ansvar. Det skaper utvikling og kompetanse i hele organisasjonen.

- Vi har hatt en fin vekst i Backe Romerike, og vi planlegger for at den skal fortsette. Vi satser likevel ikke over evne, men ønsker stabile, gode resultater, noe vi har levert de siste årene. Vi legger stor vekt på HSM-arbeidet og har derfor ikke hatt fraværsskader de to-tre siste årene, sier Nordal.

God blanding

Helt frem til høsten 2016 het avdelingen Agathon Borgen AS, men har vært en del av Backe Gruppen siden tidlig 80-tall. Målet er å etablere Backe Romerike som en ledende entreprenør i regionen, innenfor både næringsbygg og bolig. Prosjektene som ble overlevert i 2016 tyder på at ambisjonene om mangfold blir innfridd. I tillegg til det omfattende boligprosjektet Jessheim Park, ble der ferdigstilt både bo- og behandlingsenter, sykehjem og industribygg. Omsetningen i fjor var fordelt med 52 prosent på yrkesbygg og 48 prosent på boliger, og hovedvekten av prosjektene var større enn 60 millioner kroner.

Stor ordrereserve

I dag har Backe Romerike en ordrereserve i samme størrelsesorden som en årsomsetning. - Ganske ideelt, sier Øystein Nordal og er i tillegg fornøyd med bunnlinjen.

- Målsetningen for alle avdelinger i Backe Gruppen er det såkalte "007-prinsippet", som innebærer 0 skader, 0 feil og 7 prosents dekningsbidrag. Vi ligger svært nær disse målene, men har ambisjoner om å nå helt frem hvert eneste år og senest 2019. Det ligger i vår strategiplan, fortsetter Nordal.

Backe Romerike AS har i dag 65 ansatte, fordelt på 31 funksjonærer og 34 håndverkere, deriblant to lærlinger. Budsjettet for 2017 på 520 millioner kroner viser en forsiktig økning fra i fjor. Strategiplanen tilsier en ytterligere økning til 600 millioner i 2019.

Scandic Oslo Airport

Backe Romerike er godt i gang med utvidelsen av hotellet Scandic Oslo Airport på Gardermoen. 69 nye rom skal stå ferdige til jul. Backe Gruppen har lang erfaring med de fleste typer bygg, ikke minst næringsbygg og hoteller. På Gardermoen er det Hamarselskapet Utstillingsplassen Eiendom AS som er byggherre.

- Vi startet opp i februar i år og har holdt kjøreplanen så langt, sier anleggsleder Lars Rom. Han legger til at ingenting tyder på at det skal sprekke. 

Krevende

Scandic Oslo Airport ligger bare et steinkast unna flyplassen og har tidligere vunnet priser for sine innovative løsninger, ikke minst innenfor universell utforming. Det stiller krav til utvidelsen som er i tre etasjer, pluss parkeringsareal.

- Det er selvfølgelig noe krevende å bygge på et hotell som er i full drift. Vi har konferansesalen som nærmeste nabo, og det har hendt at vi har blitt bedt om å "dempe oss". Men stort sett kan vi følge kjøreplanen. Når vi skal koble den nye delen til det eksisterende bygget må vi rive tre av de gamle rommene i hotellet, og den perioden blir nok merkbar for både gjester og ansatte.

Ikke bare leiligheter

Hotellets nye etasjer er oppført i prefabrikkerte hulldekk-elementer for å klare den store spennvidden. På det meste har Backe Romerike hatt 10-12 mann på plass på prosjektet, som er ganske lite i Backe-sammenheng.

- Det er faktisk ett av de minste prosjektene vi har hatt, men vi tar gjerne flere slike oppdrag. Vi er opptatt av å ikke bare levere leiligheter, men et bredt spekter av bygg, sier administrerende direktør Øystein Nordal.