0
0
0
s2smodern
Gardermoen Vest Næringspark på Nannestad ferdigstiller nå all infrastruktur for 400 mål attraktive næringsarealer i Nannestad kommune.De første virksomhetene er allerede på plass, mens flere venter på detaljregulering før de setter i gang.

- Vi er i forhandlinger med nye interessenter nær sagt kontinuerlig. Det er stor interesse for å etablere seg bare få meter fra flyplassen og noen minutter fra E6. Mange er opptatte av sentral plassering, og på Gardermoen Vest er kommunikasjonene upåklagelige, sier administrerende direktør Tor Eivind Nordby Vik i Nordby Eiendomsselskap, som er en av hovedaktørene bak utviklingen av næringsparken.

Fleksible tomter

Gardermoen Vest Næringspark er et samarbeidsprosjekt mellom tre grunneiere og ligger som nærmeste nabo til Oslo Lufthavn Gardermoen. Interessentene bak næringsparken investerer stort i infrastruktur og tilrettelegging for å gjøre hele området klart for salg eller utleie.

- Vi ønsker å skape en helhet og vise kvalitet. Derfor vil vei, vann, avløp, kommunikasjonslinjer og all annen infrastruktur være ferdigstilt til sommeren. Vi velger å ta investeringen på forhånd i trygg forvissning om at prosjektet blir vellykket. Interessen er stor fra både nasjonale og internasjonale virksomheter. Stadig flere forlater hovedstadsområdet og legger større vekt på direktekommunikasjon når det gjelder bedriftsetableringer, sier Nordby Vik.

150 av de 400 mål med tomter er allerede ferdigregulert og delvis bebygd. Akershus Utleie AS flyttet inn i februar i år, og Nordby Maskin AS skal også inn med nytt verksted og administrasjonsbygg. Næringsarealene har høy utnyttelsesgrad og stor fleksibilitet. Det er gode grunnforhold og tomtene leveres byggeklare med ferdig infrastruktur til tomtegrensen.

Nannestad i rask utvikling

Nannestad kommune var den kommunen som vokste mest på Øvre Romerike i både 2015 og 2016. Kommunikasjonslinjer og tilrettelegging for bygging av boliger får mye av åren for dette. Tor Eivind Nordby Vik ser ingen grunn til at ikke Nannestad skal fortsette den positive utviklingen.

 - Øvre Romerike har blitt meget attraktivt for næringsetablering, noe vi ser på interessen for området fra bedrifter både lokalt og utenfor regionen. Å ligge like ved flyplassen forenkler mange prosesser for bedriftene. Det er også viktig for mange virksomheter å kunne invitere kunder fra hele landet, og det er hele åtte hoteller i en radius på fem kilometer rundt næringsområdet, sier Nordby Vik.

Faktaramme:

• Gardermoen Vest Næringspark utvikles av Nordby Eiendomsselskap AS, i samarbeid med tre grunneiere

• Akershus Utleie flyttet som første virksomhet inn på området i et moderne næringsbygg tidligere i år

• Næringsparken er på over 400 mål og mer enn 100 mål er ferdig regulert for etablering av virksomheter, mens ytterligere 150 mål er under regulering.

• Området ligger 5 minutter fra Gardermoen, 30 minutter fra Lillestrøm, 40 minutter fra Oslo og 45 minutter fra Hamar.