0
0
0
s2smodern
Ramirent på Romerike samarbeider nå tett med Volvo Maskin om utleie av tyngre maskiner.- Vi har hatt etterspørsel etter dette og ønsker å tilby våre tjenester til enda flere enn tidligere, sier avdelingsleder Ole Sørlie.

- Vi har diskutert en god stund om vi skulle tilby tyngre maskiner i mellomklassen til våre kunder. De største maskinene har ofte entreprenører i eget hus, men de litt mindre gravmaskinene og dumperne er det et betydelig marked for. Vi tok for eksempel inn en 16 tonns graver for ikke lenge siden, og den forsvant ut porten dagen etter. Men fortsatt har vi nye gravere og dumpere klare til levering, sier Ole Sørlie.

Fornyer ofte

- Selv om markedet ofte er opptatt av pris, etterspør stadig flere kunder nye maskiner. Avtalen med Volvo Maskin gjør at vi kan tilby dette til de aller fleste. Selv om vår leasingavtale er på tre år, blir sjelden maskinene værende så lenge innenfor våre porter. Det er nemlig store interesse for brukte maskiner, og Volvo kan selge våre utleiemaskiner hvis det blir etterspørsel. Blir en maskin solgt, tar vi inn en ny, og maskinparken fornyer seg hyppigere enn ellers. En vinn-vinn-avtale for både Volvo, Ramirent og våre kunder, sier salgsrådgiver Petter Bråthen.

God kombinasjon

Ramirent har Veidekke som sin desidert største kunde, men har også tette kundeforhold med NCC, AF-Gruppen og HENT, blant annet. 10 selgere følger opp kundene i Oslo-regionen kontinuerlig og sørger for at de har det de trenger til enhver tid. Konkurransen er hard på utleiemarkedet, og da blir service, nye maskiner og fornuftig pris en vinnende kombinasjon for Ramirent. Nå håper Ole Sørlie og Petter Bråthen at både offentlige aktører innenfor samferdselsutbygging og anleggsgartnere skal fatte interesse for deres nye Volvo-maskiner.

Kundene kommer tilbake

Ramirent er kjent av de fleste som ledende leverandør av utleieutstyr. De kombinerer det beste utstyret med den bredeste kompetansen og ubegrenset service. Løsningene Ramirent foreslår skal forenkle hverdagen for kundene, og avdelingen i Hvamsvingen på Skjetten er intet unntak. Samtlige ansatte har service og kundetilfredshet som rettesnor i alt arbeid de utfører. De gir seg utslag i fornøyde kunder som kommer tilbake neste gang de skal leie lift, graver, dumper eller annen redskap.

Alltid i nærheten

Utleieren er til stede i 13 land i Europa og er landsdekkende i Norge med 42 kundesentre fra sør til nord. Det gjør at mange store kunder har et Ramirent-senter i nærheten, nær sagt hvor som helst i landet. Det betyr en alltid tilstedeværende leverandør, som kan assistere eller bytte utstyr hvis det skulle bli nødvendig. Det blir det heldigvis sjelden, siden Ramirent hovedsaklig har nye maskiner og nytt utstyr. Det som har noen brukstimer på nakken, blir gått over og sjekket grundig bare det har vært utenfor porten. Det betyr få problemer for brukerne.

Selv om Ramirent nå velger å rette fokus mot tyngre maskiner, beholder de sin store bredde og gode service også overfor små- og mellomstore bedrifter.

Litt historikk:

I Norge het Ramirent Bautas frem til i 2010. Bautas ble etablert 1. juni 1997 som et heleid datterselskap av Veidekke ASA, og selskapet vokste kraftig i årene som fulgte. Oppkjøp av flere utleieselskap, blant annet Altima (2004) og Stavdal Maskinutleie (2000) bidro til denne veksten. 

Veidekke solgte Bautas til Ramirent høsten 2002. Etter dette ble Bautas beholdt som merkevare frem til 1. juni 2010, hvor navnet ble endret til Ramirent. Ramirent ble i 2011 tildelt prisen for "Best Marketing Campaign of the Year" av European Rental Association for kampanjen rundt navneskiftet.