0
0
0
s2smodern

Er du klar for a-ordningen? Ikke det? Da er du i godt selskap.

Ikke mange har oversikt over hva dette er, selv om det vil prege din nye hverdag som personalmedarbeider, regnskapsfører eller daglig leder for en mindre bedrift fra 1. januar 2015.

A-ordningen, eller EDAG-prosjektet, som det het i mange år skal være en forenkling for næringslivet ved å redusere antall rapporter til myndighetene. Når a-opplysningsloven trer i kraft vil du måtte innrapportere stort sett alt om dine ansatte hver eneste måned. Dette skal erstatte lønns- og trekkinnberetninger, AA-registeret og en rekke andre skjemaer. Detaljerte opplysninger om dette finner du på altinn.no/a-ordningen.

For dere som har skikkelige lønnssystemer vil det trolig bli en lettelse når rutinene er oppe og går. Men for de mindre virksomhetene uten regnskapsfører, som vil måtte logge seg på altinn og rapportere inn a-opplysningene via et skjema, vil det nok oppleves som en forverring.

Uansett, a-opplysningsloven er vedtatt, pilotprosjektet er i gang, og alle virksomheter blir omfattet fra 1. januar 2015. Det er bare å forberede seg, enten man vil eller ikke.