fbpx
Naringsliv.no
 

Hvem har ikke drømt om å bo et sted der du kan stupe rett ut i krystallklart vann hver morgen, kjøpe ferske reker i tøflene og finne ro i sjelen med blikket mot havet?

Nå kan drømmen bli realitet, et sted der du fint kan pendle til Oslo og hvor alt du trenger er nært.

Engelsviken utenfor Fredrikstad er en av Norges virkelige vakre kystperler. Et levende samfunn sommer som vinter, med en av landets beste fiskerestauranter, underholdning, dagligvare, fiskebåter, treningssenter og natur rett utenfor døren - ikke minst kanskje landets vakreste skjærgård rett utenfor vinduet.

Kajakkgarasje

Et bedre sted å bo er det vanskelig å forestille seg. Nå står snart 37 leiligheter klare, fordelt på fire bygg i det som har fått navnet Engelsviken Sjøhus.

– Her får du hus og hytte i ett, med en stor badebrygge på utsiden og utsikt rett ut i Oslofjorden og den vakre skjærgården. Det blir som å ha sommerferie hele året, med ro i sjelen, behagelig bryggeliv, sjøluft og masse lys. Dette er det gode liv, med lettstelte leiligheter som ikke krever mye arbeid og omgivelser som byr på flotte turer til vanns og til lands. I kjelleren er det god plass, det følger med én parkeringsplass til hver leilighet. I tillegg er det oppbevaringsplass og kajakklagring der, forklarer en entusiastisk Lars Sigvart Gran Andersen, direktør for Engelsviken Canning.

Den tradisjonsrike bedriften lå tidligere på tomten som boligene nå oppføres på. Selv bor han ved bryggekanten tvers overfor det nye prosjektet, og vet hva han snakker om etter et helt liv her.

Én time fra Oslo

Her kan du sitte i egen stue og se barnebarna fiske krabber fra bryggekanten i krystallklart vann, se fiskebåtene komme inn om morgenen og følge høststormene fra godstolen. 

– Du kan ta morgenbadet rett utenfor stuevinduet. Hører du til de ekstra tøffe kan du gjøre det året rundt. En stor felles badstue på brygga sørger for at du fort får varmen i kroppen igjen. I tøflene kan du vandre bort og kjøpe dagsferske reker hos Skogen, og starte dagen med et deilig rekesmørbrød på verandaen med øynene hvilende på hav, båter og bryggeliv, forteller Andersen.

I nærmiljøet finner du et meget godt skole- og barnehagetilbud, to golfbaner, svømmehall, idrettsforening og to dagligvarebutikker. Med båten har du hele Oslofjorden og svenskekysten til rådighet, enten du velger å bruke motor, seil eller padleårer.

Kortreist

Det aller meste er kortreist i Engelsviken, fra sprell levende fisk på restaurantene og fiskehandleren til de som står bak de nye sjøhusene: Den tradisjonsrike familieeide Engelsviken Canning, der Andersen er fjerde generasjon. 

– Datteren min, Elisabeth Gran Andersson, som til daglig driver anerkjente Studio Gran Interiørarkitekter, står for interiøret, mens svigersønnen er arkitekten bak prosjektet. Samtidig opphører jo ikke Engelsviken Canning! Tvert i mot, vi flytter inn i nye og moderne lokaler i underetasjen til leilighetene, avslutter Andersen.

I tider som denne kan det være ekstra bra med hus og hytte i ett; da er du sikret hytte i egen kommune.


Engelsviken Canning AS

  Mariusbakken 1, 1628 Engelsviken

  69 36 35 00

 

  www.engelsviken.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: