fbpx
Naringsliv.no
 

Obs! Vær oppmerksom på at dette innholdet er mer enn to år gammelt.

- Næringslivet bruker stadig mer film i markedsføring og profilering.

Det synes vi er positivt og fremtidsrettet, men det er viktig å være til stede på alle plattformer og i ulike medier. Det sier daglig leder i OMNI produksjon AS i Halden Trond-Atle Bokerød.

Flere bedrifter bruker i dag egenproduserte filmsnutter på egen hjemmeside for å informere og profilere. Noen lykkes bra, mens andre produksjoner er av mer amatørmessig karakter. Trond-Atle Bokerød synes det er flott likevel.

Krever kvalitet

- Det er bra at flere bruker film, selv om det er hjemmelaget. Klarer bedriftene i tillegg å knekke lengdekoden er mye vunnet. Lange, fagpregede monologer foran et kamera fungerer bare på spesielt interesserte og er ikke egnet til markedsføring. Derfor kommer de fleste etter hvert frem til at kvaliteten eller effektbruken må øke. Det er da OMNI kan bidra, sier 36-åringen som opplever stor pågang fra bedrifter både i og utenfor Østfold.

Trenger en strategi

Det kan virke omfattende, tidkrevende og dyrt å spille inn sin egen reklame, eller profileringsfilm. Men OMNI produksjon gir gode råd om både omfang og pris etter å ha kartlagt kundens behov. Det er ikke alltid de dyreste effektene er de beste.

- Vi gjør alltid en preproduksjon sammen med kunden for så å kartlegge pris på sluttproduktet. Det er i preproduksjon vi ser på valgene mellom lavkost, mellomløsning eller en mer påkostet produksjon. Men det viktigste av alt er at man har en plan hvis man først bestemmer seg for å bruke film. Det er ikke noe poeng å gjøre dette til en engangsforeteelse. I stedet bør man sette opp for eksempel en treårs plan, der man bestemmer seg for en strategi. Det er viktig å vite hva du skal lage og hvorfor. Hvem skal du nå, og hvem er målgruppa, er sentrale spørsmål å besvare. Deretter er det å pakketere filmen for rett visningsflate, det være facebook, powerpoint, intranet osv.

 Zwart samarbeid

I år har OMNI produksjon vært involvert i en rekke prosjekter med betydelig mediaomtale. Ikke bare fikk de mediaomtale da de ble involvert i «Allsang på grensen», men det tok litt av da de valgte å spille inn en promoteringsfilm om hjembyen Halden. Filmen «#Halden - Norges vakreste by» som fremstiller byen i et særdeles positivt og hyggelig lys har vakt oppsikt både i hjembyen og langt utenfor. Faktisk var den årsaken til at Harald Zwart regisserte reklamefilm og grillfesten (Coop), ble spilt inn i Halden.

 

- Egentlig skulle den spilles inn i Lærdal, men etter brannen måtte man finne en ny lokasjon. Noen så «#Halden» på nett og ringte oss. I ettertid har vi også gjort en mindre redigeringsjobb for Harald Zwart og det er meningen at vi skal diskutere videre samarbeid gjennom hans norske produksjonsselskap Motion Blur. En slik tillit Zwart har vist oss gir trua på en spennende framtid, sier Trond-Atle.

Fire ansatte

Bokerød har drevet egen virksomhet lenge, men det var først i 2008 det ble etablert et aksjeselskap for filmproduksjon på Langbrygga i Halden. I dag er de fire ansatte. I tillegg leier de inn manusforfattere, rådgivere og annen hjelp etter behov.I disse dager er selskapet i gang med større produksjoner for Jotne Gruppen, Glencore Nikkelverk i Kristiansand, Kynningsrud og svenske SKF.