fbpx

Rivende utvikling i Ski og Follo

Som en følge av den nye jernbaneforbindelsen til Oslo, vil Ski og Follo-området vokse kraftig de neste årene.

Ski og Follo-regionen vil vokse kraftig de nærmeste årene. Sentralt i utviklingen står Höegh Eiendom AS som i dag driver Ski Næringspark og har planer om store utbyggingsprosjekter i det nye området Ski Øst.

Ski kommune og Asplan Viak AS har startet arbeidet med å konkretisere hvordan den nye bydel Ski Øst skal utvikles. Höegh Eiendom AS har gjennom sitt medeierskap i Ski Øst AS opsjoner og eierskap på omfattende arealer og er derfor i tett dialog med kommunen og Asplan Viak AS om planene. Når man trykker på startknappen om to-tre år vil selskapet har oppdrag i minst 20 år fremover i den nye bydelen.

Offensiv innstilling

Foreløpig er ikke alle nødvendige politiske vedtak fattet for at Ski Øst-utbyggingen skal gjennomføres, men det er bred politisk enighet om å møte den nye hovedstadsforbindelsen med en offensiv innstilling og utvikling. Det er ventet at kommunestyret tar de nødvendige grep i løpet av vinteren 2015. Da starter en spennende utviklingen for både Follo- og Østfoldregionen.

Sentralt

- Når den nye Follobanen står ferdig i 2021 vil den gi et voldsomt løft, først og fremst for Ski, men også til resten av regionen og videre nedover i Østfold. Ski ligger jo fantastisk til med tanke på kommunikasjon. Når den nye togforbindelsen er på plass vil det ta 11 minutter til Oslo S, og det vil gå et tog hvert tiende minutt. I tillegg er det kort vei til Moss Lufthavn, E18 og E6, sier en optimistisk eiendomssjef Karl Erik Navestad i Höegh Eiendom AS.

Positiv utvikling

Höegh Eiendom AS har vært eier av Ski Næringspark, som ligger steinkast unna det nye utviklingsområdet, siden 1997. Hele tiden har de hatt fokus på å utvikle, foredle og være til stede for leietakerne. Utviklingen siden overtakelsen har vært svært positiv, og de har skrevet kontrakter med store aktører, ikke minst Assa Abloy som flyttet virksomheten TrioVing og VingCard fra Moss til et topp moderne nybygg i næringsparken 1. mai 2014.

- I tillegg har vi Lilleborg som i 2011 leide 5 000 kvadratmeter, men som nå disponerer tre ganger så mye. Tjeralin er en annen leietaker som har vært her lenge og som har utvidet virksomheten. De som leier hos oss opplever en gjennomgående positiv utvikling, sier Karl Erik Navestad.

Gjør det meste selv

Höegh Eiendom AS har alltid minst to representanter til stede i næringsparken for å betjene de henvendelsene som måtte komme om alt fra tette klosetter til spørsmål om nye leieavtaler.

- Vi har valgt å gjøre alt selv. Vi leier kun inn arkitekttjenester og konsulenttjenester i forbindelse med byggesaker. Resten gjør vi selv, sier Navestad.

0
0
0
s2smodern