0
0
0
s2smodern

PartnerTech i Moss har inngått flere avtaler det siste året og har investert betydelig for å møte økt etterspørsel etter sveisede og maskinerte produkter.

PartnerTech i Moss har inngått flere avtaler det siste året og har investert betydelig for å møte økt etterspørsel etter sveisede og maskinerte produkter.Etterspørselen ser PartnerTech i hovedsak i seismikk og subsea og bedriften har investert i ny produksjonsteknologi.

Det 65 medarbeider-store anlegget i Moss trekker veksler på et av Nordens største maskineringsparker i Karlskoga og investerer et tosifret millionbeløp i state-of-the-art maskiner for metallbearbeiding og sveiseteknologi. Moss blir konsernets ansikt mot kunden på subseaområdet og står for bygging, testing og levering av komplette produkter til norske subseakunder– slik bedriften allerede gjør til seismikkindustrien.

– Norge har verdens sterkeste subseamiljø. Vi ligger sentralt plassert både i forhold til kunder og samarbeidende teknologibedrifter, slår Tor Morten Olsen fast. Han er salgs- og markedssjef i PartnerTech AS, som er en del av PartnerTech konsernet, med hovedkontor i Sverige og enheter i Europa, USA og Asia.

Offshore, seismikk og subsea

Virksomheten i Moss har gjennom en årrekke drevet produksjon av elektronikk og plateprodukter. Skreddersydde løsninger til offshoreindustrien har vært viktig.

– Komponentleveranser til subsea-markedet har stått i fokus den siste tiden, noe som også har medført opprusting av et allerede godt kvalitetssystem. Dermed går kunderevisjoner i vår fabrikk relativt greit, sier Olsen, og legger til:

– Det siste året har PartnerTech inngått flere viktige avtaler og leveranser. Vi snakker om komplette produkter som også inkluderer leveranser fra andre deler av PartnerTech konsernet, blant annet maskinerte komponenter fra Karlskoga i Sverige og elektronikk fra Cambridge i England. Samtidig som vi leverer på eksisterende subseakontrakter der fabrikken i Moss leverer sluttproduktet, og utnytter produksjonskapasitet og engineeringressurser i andre Partnertechfabrikker, sier Tor Morten Olsen.

70 års jubileum

Partnertech leverer sveiste og maskinerte produkter i alt fra svart stål til typiske offshorematerialer. Med cirka 40 utviklingsingeniører i Norden innen flere disipliner er PartnerTech også med på utvikling av nye produkter for kunder, men det er produksjon som utgjør hovedomsetningen selv om engineering blir viktigere fremover.

Konsernet har en lang historie og er beviselig omstillingsdyktig. I år kan bedriften se tilbake på hele 70 år sammenhengene drift. Olsen forteller at det som nå er PartnerTech startet med gruvedrift i Åtvidaberg i Sverige på 1400-tallet og fortsatte blant annet med produksjon av finmekanikk, inkludert Facit skrivemaskiner. PartnerTech konsernet har i dag 1500 medarbeidere, en årlig omsetning på cirka 2,2 milliarder svenske kroner og 12 fabrikker verden over.

Siste fra Fredrikstad