fbpx

Elektrisk varebilstemning hos Birger N Haug i Ski

 Hos Nissan-forhandler Birger N Haug kan du nå prøvekjøre fremtidens lette varebil. Stemningen er elektrisk.

Alle kjenner suksessen Nissa Leaf, og nå går nullutslippsutviklingen inn i sin neste viktige fase med lanseringen av e-NV200, Nissans andre 100 prosent elektriske bil. Nå kan du prøvekjøre hos Birger N Haug i Ski.

Som yrkesbil tar e-NV200 mål av seg til å ta en enda større rolle i å redusere utslippene og forbedre luftkvaliteten når den skal kjøre som varebil og taxi i byenes sentrumsområder.

 Årets Bil

I tillegg til at forurensningen fra eksosrøret blir borte - med en stor positiv effekt på NOx-utslippene i sentrumsområdene - avgis ingen støy fra den elektriske motoren i e-NV200 når bilens smidige, trinnløse drivverk sørger for en mindre stressende og derfor mer trafikksikker hverdag for føreren.

Nissan e-NV200 kombinerer det prisvinnende elektriske drivverket fra Nissan LEAF, prisbelønnet som «Årets Bil» både globalt og i Europa for 2011, med klassens beste lastevolum og samme praktiske utforming som Nissan NV200, som ble kåret til «Årets internasjonale varebil» i 2010.

 Unike komponenter

Men e-NV200 er mer enn en enkel konvertering av en eksisterende bil med forbrenningsmotor. Når Nissan produserte den første rene elektriske varebilen, innebærer det en omfattende oppgradering og designmodifikasjon av NV200 for sin nye rolle. Og selv om den bruker noen nøkkelelementer fra LEAF og NV200, er 30 prosent av komponentene helt unike for e-NV200. Det er endringer i styling, modifisert chassis, endringer av interiøret, ny batteripakke og høyere kapasitet i det regenerative bremsesystemet.

To europaller

e-NV200 er tilgjengelig som en kompakt men romslig og praktisk varebil, eller som en femseters personbil i  Evalia-versjon. Som lett varebil har bilen er lastevolum på 4,2 m3 og kan romme to standard europaller. Den har skyvedører på begge sider, og bakdører med stor åpningsvinkel (topphengslet bakluke er også tilgjengelig) sørger for at lasting og lossing er så enkelt som mulig.

Lave driftskostnader

Driftskostnadene er førsteprioritet for de fleste flåteoperatører, og e-NV200 har blitt utviklet for å bidra til bunnlinjen. Kostnadene for planlagt vedlikehold er 40 prosent lavere, og uten motorolje, reimer, girkasse og clutch er det færre deler som skal sjekkes eller skiftes ut. Drivstoffkostnadene er også vesentlig lavere, med en dieselpris som er tre til fire ganger høyere enn elektrisitet per 100 km kjøring.

0
0
0
s2smodern