fbpx

Brødre med suksess i utleiemarkedet

Sørby Utleie i Spydeberg har vokst fra utleie av én lift til en omsetning på mer enn 30 millioner kroner på 8 år.

– Årsaken til at Sørby Utleie AS i Spydeberg har vokst fra null til 30 millioner på få år er hardt arbeid, sier daglig leder Lars Sørby. I år flyttet bedriften inn i nye lokaler.

Det har vært lange arbeidsdager. Ofte har dagen startet ved femtiden på morgenen og blitt avsluttet sju på kvelden. Men det har gitt resultater; I høst flyttet hele virksomheten inn i en av bransjens flotteste og mest velutstyrte driftsbygninger. Herfra styrer brødrene Lars og Erik Sørby hele virksomheten som nå har 10 ansatte og en maskinpark med en verdi rundt 80-100 millioner kroner.

Mange ben

- Det har gått fort, men det skjer mye i Indre Østfold, og det har ført til vekst for oss også. Det er spesielt de to siste årene vi har vokst. I den forbindelse har kontrakten i forbindelse med byggingen av det nye sykehuset i Sarpsborg har vært viktig for oss. Men vi har mange ben å stå på, og henvender oss også til det private markedet, sier Lars Sørby.

Vokser videre

For åtte år siden drev de to brødrene byggmesterfirmaet 4 tommer AS i Spydeberg. De anskaffet seg en lift til eget bruk, men leide den også ut i ledige stunder. Etter hvert besluttet de å legge helt om og kun satse på utleievirksomheten.

- Vi fikk en bra start med en stor kunde, og hadde fort 40 lifter ute i markedet. Dermed ble navnet vårt synlig ute, og virksomheten vokste raskt. Vi hadde egentlig ikke noe mål om å bli så store som vi er nå, og har heller ingen store planer for fremtiden. Men vi utvikler oss under marsjen og budsjetterer med en vekst på 20 prosent også neste år, sier Lars Sørby.

Litt mer service

Nybygget i Tronstadveien ble påbegynt i fjor høst og sto ferdig for bare noen uker siden. Her har Sørby Utleie hele 1200 kvadratmeter plass og en tomt på 17 mål, i tilfelle det skulle bli behov for utvidelser. Nybygget har lagerhall, verksted, vaskehall og alt som trengs for å holde utstyret i topp stand.

- I fjor åpnet vi også en avdeling for Ytre Østfold på Tunejordet i Sarpsborg. På begge steder satser vi på å yte litt mer service enn konkurrentene. Kundene vet de kan ringe oss når som helst, og at vi aldri sier nei, avslutter Lars Sørby.

0
0
0
s2smodern

Siste fra Fredrikstad