0
0
0
s2smodern

Kreativiteten blomstrer hos i-Pack AS i Sarpsborg som har investert mer enn 6 millioner kroner i avanserte maskiner det siste året.

- i-Pack AS har investert mer enn 6 millioner kroner i avanserte maskiner det siste året.Nå er det bare fantasien som setter grenser for hva den kreative bedriften kan levere av storformat digitaltrykk, emballasje og displaymateriell, sier Atle Andreassen og Jan Tore Hall.

Andreassen er hovedeier og daglig leder i Sarpsborgbaserte i-Pack AS, mens Hall er medeier og daglig leder i datterbedriften i-Pack Digital. Sammen leder de virksomheter der kreativiteten er en av de viktigste egenskapene, og de uventede løsningene blir utarbeidet på løpende bånd. Etter den siste investeringen i Nordens første digitale trykkmaskin i denne divisjonen er mulighetene enda flere. Faktisk var dette bare den tredje maskinen av denne typen som Canon solgte på verdensmarkedet.

På alle materialer

I-Pack har en Arizona-maskin fra før, men med noe mindre kapasitet og færre muligheter.

- Det er for så vidt mange som kan investere i så avanserte maskiner, men det som skiller i-Pack fra de andre er kreativiteten. Maskinene gjør det de blir bedt om, og selv om det ikke sier så rent lite, er menneskene bak enda viktigere, sier salgsdirektør i Canon Norge, Jarle Mikkelsen.

Den nye Arizona 6170 xts, som er en såkalt «true flat-bed» maskin, som kan trykke på flater opp til 2,5 ganger 3 meter, opptil 5 centimeter tykkelse og på materialer som glass, tre, plast, metall og selvfølgelig papp og papir  - alt i høy hastighet.

i-Pack tar utfordringen

i-Pack bruker slagordet «Vi tar utfordringen», og det er ikke uten grunn. De ønsker oppgaver der de tar i bruk sine kreative evner til å finne løsninger, som ikke bare er estetiske, men også praktiske.

 - Vi ønsker å være den kreative samarbeidspartneren bedriftene kan henvende seg til for å finne nye løsninger. Små opplag, kombinerte løsninger og store formater er vår styrke. Dessuten lever vi daglig med raske leveranser, kombinert med høy kvalitet på både løsning og produkt, sier Atle Andreassen. Han har vært 30 år i bransjen, men ser fortsatt fremover og leter etter nye løsninger på kjente og ukjente problemstillinger.

Nye muligheter

- Den nye maskinen gir oss muligheter til å være enda mer kreative. Vi kan for eksempel trykke motiver direkte på takplater, keramiske fliser eller dørblader. Vi kan dessuten produsere skilt, plakater og messevegger i store formater. Der andre ofte må montere folie, trykker vi direkte på materialet, noe som gir et bedre og mer holdbart sluttprodukt, sier Jan Tore Hall.

- I tillegg til dette er vi jo også et arktrykkeri hvor vi produserer brosjyrer, visittkort, bøker, roll up, kataloger, plakater, messesystem osv. Vi er en totalleverandør av grafiske tjenester.

Siste fra Fredrikstad