fbpx
Naringsliv.no
 

Obs! Vær oppmerksom på at dette innholdet er mer enn to år gammelt.

Det er mulig å erstatte vinglete stiger, betongsøyler og tynn plast på bygge- og anleggsområder. Bygg Sikkert AS i Ås har en rekke funksjonelle og hensiktsmessige løsninger både til salgs og til leie.

Råbyggtrappen fra Bygg Sikkert er et produkt som er ganske stort utenlands og har vært på det tyske markedet i 20 år, men som ennå ikke har klart å danke ut de gamle stigene her til lands. Trappen er svært enkel å montere, tar liten plass og gir håndverkerne på byggeplasser en helt annen sikkerhet enn ved bruk av tradisjonell stige.

Ulike håndverkere

- Vi har solgt en del av råbyggtrappene siden vi introduserte produktet i 2013, men nå har vi valgt å leie ut også. Det betyr at man slipper å investere, men bare betaler for den tiden man har bruk for trappen. Trappen er ideell ved bygging av boliger der man trenger å bevege seg til og fra ulike etasjer. Trappen kan stå oppmontert i etasjeskillet helt til den faste trappen blir montert mot slutten av byggeperioden. På en byggeplass er det mange ulike håndverkere som trenger å springe opp og ned, og da kan en stige være ganske usikker, sier innehaver av Bygg Sikkert AS Siegfried Krampl.

Godkjent av Arbeidstilsynet

Råbyggtrappen kan monteres slik at den roterer enten mot høyre eller venstre. Den kan monteres opp til tre etasjers høyde, er produsert i galvanisert stål og tyngste modul veier kun 7 kilo. Når den er pakket sammen er den kun 160 x 80 centimeter. Trappen er selvsagt godkjent av Arbeidstilsynet.

Fleksibelt system

Curtain Wall er et annet fornuftig produkt Bygg Sikkert nå vil leie ut, eller selge, alt etter behov. Curtain Wall er et unikt veggsystem som er produsert i flammehemmende plast. I dag er den det mest effektive måten å kontrollere støv på og til å isolere ved pågående konstruksjon og vedlikehold. Systemet er svært fleksibelt og monteres ved hjelp av fjærbelastede låsestenger. Disse sikrer konstant trykk mellom gulv og tak og gir fullstendig tetthet. Veggene kan utstyrer med selvklebende glidelåser slik at det blir satt inn åpninger der det er behov.

- Denne er ideell for renoveringsarbeid, holder kulden ute og du slipper rengjørings- eller i verste fall reparasjonskostnader. Veggelementene er svært enkle og raske å sette opp, sier Siegfried Krampl.

Skrus ned enkelt

Betongfri fundamentering gjør arbeidet med mange konstruksjoner enkelt. De utvidbare bakkeskruene fra Bygg Sikkert gjør at man slipper å støpe, slipper å banke ned de tradisjonelle jordspydene og sparer mye tid. Jordskurene skrus i stedet enkelt ned via en giroverføring Bygg Sikkert leier ut. Dette er ideelt til pergola, veranda, gjerder og stativer.

Bygg Sikkert AS er stor leverandør i Norge og Sverige av tyske kvalitetsprodukter til bygg- og anleggsbransjen. Hovedsakelig leverer de betongsiloer og løftegafler.

Store oppdrag

Bygg Sikkert Produksjon AS er et annet selskap drevet av østerrikeren Siegfried Krampl. Selskapet har 8 ansatte, er Gasellebedrift og er en stor og anerkjent leverandør av forskaling til en rekke store bygg og anlegg i Norge. Akkurat nå er de opptatt med forskalingsenheter til den nye Hålogalandsbrua i Nord-Norge. Tidligere har de blant annet forskalet og støpt forlengelsen av Nexans-tårnet i Halden og har hatt oppdrag ved utvidelsen av Gardermoen, på Kjevik flyplass, det nye sykehuset i Sarpsborg og Lervik Brygge i Stavanger.