0
0
0
s2smodern

I mai for fire år siden begynte Sverre Olsen som daglig leder i William’s Caravan i Råde. Syv måneder senere satt han som eier av en av Østfolds største forhandlere av campingvogner og bobiler.

I mai for fire år siden begynte Sverre Olsen som daglig leder i William’s Caravan i Råde. Syv måneder senere satt han som eier av en av Østfolds største forhandlere av campingvogner og bobiler. Nå har han mer enn doblet omsetningen.

46-åringen fra Fredrikstad jobbet opprinnelig som prosjektleder hos nå nedlagte Saint Gobain Bøckmann på Øra, men gikk lei hele byggebransjen og ville gjøre noe annet. Som den campingentusiast han er lå lysten latent, men han hadde ikke noe annet forhold til William’s Caravan enn at han var kunde der og hadde kjøpt et par campingvogner der gjennom årenes løp.

- Jeg fikk etter hvert høre at jobben som daglig leder var ledig. Jeg fikk jobben 1. mai og før jul hadde jeg kjøpt virksomheten. Det gikk ganske fort, sier Sverre Olsen, som passende nok har William som mellomnavn.

Full kontroll

Virksomheten han overtok var litt mer sesongpreget og hadde færre ansatte. Derfor var det viktig å satse på vekst og full helårsdrift.

- Jeg turte å satse fordi jeg hadde tro på fremtiden i caravanbransjen. I 2010 lå omsetningen i William’s Caravan på 19 millioner kroner. I fjor rundet vi 50. Det ga oss en del voksesmerter, men stålkontroll på pengene og tett samarbeid med vår regnskapsfører gjorde at vi greide å holde oversikten, selv i den sterke veksten, sier Olsen.

Lang historie

Historien om bedriften strekker seg tilbake til 1980, da William Henriksen startet Wiliam’s Motor-, Caravan- og Bilutleie, som hovedsakelig var et utleiefirma. Først mot slutten av 80-tallet ble det satset på campingvogner.

I 1990 overtok Kjersti og Otto Sørensen bedriften og flyttet til nye lokaler på Greåker i Sarpsborg. Men lokalene ble for trange i 2007, og Råde ble neste adresse. Der holder bedriften til også i dag.

Stabiliserer driften

- Årsaken til at vi har økt omsetningen så mye de siste årene er at vi har valgt å satse på virksomheten. Vi har investert i ny butikk, nytt verksted, ny utstillingshall og i oppgraderte uteområder. Det så ikke veldig bra ut da vi overtok, men det viste seg at det var nødvendig og kundene har økt kraftig. Her er det i utgangspunktet langt større plass enn det var på Greåker, men det er en plasskrevende bransje vi driver i, og i dag er vi helt sprengt plassmessig, og det er ingen utvidelsesmuligheter rundt oss. Men uavhengig av det har vi bestemt oss for å stabilisere driften på dagens nivå, det vil si en omsetning på 50 millioner, kanskje noe mer, og et salg på cirka 200 nye og brukte enheter. Derfor trenger vi ingen ny tomt de nærmeste fem årene iallfall. Etter den tid får vi se hva som skjer.

Alle like viktige

Tidligere i år valgte Sverre Olsen å kjøpe en av sine store konkurrenter, Perry Caravan i Sarpsborg. Virksomheten skal fortsette som i dag under samme navn, og med adresse Kampenes. Perry Caravan er kjent som en av de store Hobby-forhandlerne i regionen, mens William’s forhandler KABE, Dethleffs og Sunlight, som er noe mer påkostete merker. I tillegg forhandler de bobiler fra samme merkene.

- I år satser vi litt ekstra på service overfor våre kunder. Vi har nå to servicebiler ferdig rigget for sesongen. Vi ligger bare en halvtimes vei unna 10-12 campingplasser, og da blir det mange serviceoppdrag. Men vi rykker ut på service der våre kunder er, enten det er på Skeikampen eller Grebbestad. For oss er alle like viktige, og vi liker å yte personlig service til alle. Vi prøver å huske de som har handlet hos oss og hva de har kjøpt. Det setter de fleste pris på, sier Sverre Olsen. 

Siste fra Fredrikstad