GlassTeam i nye og tidsriktige lokaler

0
0
0
s2smodern

GlassTeam i Fredrikstad flyttet nylig inn i nye tidsriktige lokaler på Sellebakk.

GlassTeam AS i Fredrikstad bestemte seg for å flytte hele virksomheten fra Øra til Sellebakk på østsiden av byen. 80 lastebillass senere er de på plass i lekre, tidsriktige lokaler.

Det er ikke bare å rydde pulten når man skal flytte en bedrift med rundt 90 ansatte. Med maskiner, utstyr og varelager. Det er krevende å planlegge og krevende å gjennomføre. Heldigvis har daglig leder Svein Mathisen en meget positiv gjeng med ansatte.

Våre egne produkter i bruk

- Vi brukte 14 dager på hele flytteprosessen, inkludert påskeuka, og alle ansatte bidro. Etterpå har vi fått bare positive tilbakemeldinger, sier Mathisen og viser rundt i de helrenoverte lokalene. Her er det benyttet lyse farger og selvfølgelig mye glass, både i skillevegger, dører og rekkverk. Hele administrasjonsdelen er et eneste stort show-rom, der kundene kan se produktene i praktisk bruk.

Effektiv drift

- En av de største fordelene med nye lokaler er at vi har kunnet plassere kontorfunksjoner i riktig forhold til hverandre. På Øra måtte vi ut og inn av bygget for å kommunisere, da kontormiljøet var delt i tre ulike avdelinger. I tillegg er logistikken i produksjonen forbedret. Samlet gjør dette driften mer effektiv. Lokalene er tilnærmet perfekte for oss, sier avdelingsleder for glassmestervirksomheten i Østfold og Follo, Heidie Strømnes.

Investeringer

I etterkant av flytteoperasjonen opplever GlassTeam kraftig pågang etter deres produkter og løsninger. Det har ført til at de nå søker etter nye medarbeidere, både innenfor prosjektsalg og montasje. Nylig ansatte de også en logistikkansvarlig. Men plassproblemer vil de neppe få av den grunn.

- I produksjonen kan vi utvide og dermed øke omsetningen om det skulle bli nødvendig, og kontorarealer har vi nok av. I tillegg har vi innredet kurslokaler og fellesrom med høy standard. Vi har også investert i et nytt, helautomatisk bearbeidelsessenter som både kapper og bearbeider våre profiler. Dette vil gjøre våre produkter enda mer presise og enkle å montere med lås og beslag, for eksempel, sier Mathisen.

Lang erfaring

Selskapet GlassTeam AS er bare ett drøyt år gammelt, men kompetansen og erfaringen strekker seg mye lenger tilbake enn det. Bakgrunnen for selskapet er at fem lokale personer overtok fasadeentreprenør og glassmesterdelen av Saint Gobain Bøckmann i Fredrikstad 1. januar 2014. Siden da har pilen pekt oppover for GlassTeam AS, mens franskeide Saint Gobain har redusert sin virksomhet på Øra.

- Nå sier vår visjon at vi skal være en kvalitetsbevisst og høyt preferert leverandør av glass- og aluminiumsprodukter, både til bygninger og interiør, samt ivareta et trygt miljø for ansatte og omgivelser. I våre nye lokaler blir det enda lettere å leve opp til det, sier Svein Mathisen.