Rent uten kjemikalier

0
0
0
s2smodern

Borg Renhold i Sarpsborg har suksess med renhold uten kjemikalier.

- Det blir renere gulv og færre bakterier uten såpe eller andre kjemikalier. Dessuten er det gunstig for personer med allergi. Det sier daglig leder Dorota Nicolaysen i Borg Renhold AS. Bedriften bruker kun rent vann og spesialmopper for renhold.

Renholdsbedriften i Sarpsborg er snart klar med sin miljøsertifisering, og beviset på at de er et Miljøfyrtårn blir overrakt om kort tid. Det betyr at de tar hensyn til miljøet både ute og inne, har skikkelige arbeidsforhold med ordnede lønnsforhold og gjør rent på en miljømessig forsvarlig måte. Bedriften er i tillegg sertifisert etter NS-INSTA 800 og selvsagt offentlig godkjent i henhold til myndighetenes nye krav om dette.

- Miljøet er viktig for oss og vi fokuserer på kvalitet i alle ledd, sier Nicolaysen.

Vokser naturlig

Borg Renhold startet opp i 2008 og er en suksesshistorie i bransjen. Inntil nylig var markedsbudsjettet lik null, og kundemassen vokste på et godt rykte. Hittil har Borg Renhold ikke fått en eneste oppsigelse på grunn av klager fra kundene. I tillegg er arbeidsstokken på 21 ansatte stabil og kompetent. Nå føler imidlertid Dorota Nicolaysen at tiden er inne for å ta nye markedsandeler i regionen.

Mange barnehagekunder

- Vi har hele tiden ønsket å ha god kontroll på det vi driver med. Derfor har vi vokst forsiktig, men veksten har ligget på én million kroner i året de siste årene. Det er likevel ikke mer enn vi kan håndtere på forsvarlig vis, sier Nicolaysen, som har kunder i Østfold, Oslo og Oppland.

- Vi leverer alle typer renholdstjenester til alle bransjer, enten det er industri, næringsbygg eller butikker. Men vi har spesielt mange barnehager på vår kundeliste, noe som kanskje skyldes vår miljøprofil. Mange barn er jo utsatt for allergier av mange slag, og derfor er vask med rent vann viktig, sier Dorota Nicolaysen.