fbpx

Satser på fornybar diesel og bio-olje

BLM Transport i Rygge har stor tro på biologisk olje og diesel som brensel og drivstoff i fremtiden.

BLM Transport i Rygge har stor tro på biologisk olje og diesel som brensel og drivstoff i fremtiden. Men det handler om biologisk olje og fornybar diesel. Interessen er økende.

- Det er viktig å tilpasse seg virkeligheten og de krav myndigheten til enhver tid stiller. Det er få bransjer som er mer utsatt for politiske vedtak enn vår, og vi følger spent med hver gang det legges frem et statsbudsjett. Ett år er diesel det store, et annet år er det ikke spesielt bra. Det gir utslag på avgiftsnivåene og hva vi selger, sier daglig leder Øyvind Larsen i BLM Transport AS i Rygge.

Ikke kast ut oljefyren!

BIO-olje kan også være en god løsning for huseiere som i dag varmer opp boligene med en oljefyr. Myndighetene ønsker å fase ut fyring med fossilt brensel fra 2020. Dette trenger ikke få store og kostbare konsekvenser.

- Mange tror at man er nødt til å kaste ut oljefyren og installere for eksempel varmepumper, men det er ikke nødvendig. En oljefyr kan med enkle justeringer fyres med biologisk og miljøvennlig olje. Det betyr at man kanskje kan investere fra 0 til 50 000 kroner i en service og gjennomgang av systemet, framfor å måtte bruke store summer på nye varmepumper, eller andre dyre løsninger. Man kan fyre lenge for de sparte kostnadene, sier Øyvind Larsen.

Miljøvennlig drivstoff

Bedriften er full av optimisme med tanke på ny brensel og nytt drivstoff. I løpet av kort tid vil de gå over til fornybar diesel på egne tankbiler, og ville gjort dette allerede, men har ventet på klarsignal fra motorprodusentene.

- Fordelene er mange. Ikke minst er denne dieselen CO2-nøytral, og har langt lavere lokale utslipp, det vil si av partikler og NOX-gasser. Drivstoffet er basert på biomasse og er 100 prosent fornybart. Renere kan det knapt bli, sier Steinar Meum, som er en av de tre eierne av bedriften.

0
0
0
s2smodern

Siste fra Fredrikstad