0
0
0
s2smodern

Sterner AS er ledende innen for vannbehandling og satte i 2015 ny omsetningsrekord.

Sterner as er størst innenfor området desinfisering av drikkevann i Norge, og ledende innenfor vannbehandling i fiskeoppdrettsindustrien. Ny omsetningsrekord settes i 2015.

Gründer og administrerende direktør Bjarne E. Pettersen jobbet som eneste ansatt fram til 1995, og har hatt jevn vekst helt siden starten.

– Sterner er i dag ledende bedrift innen vannbehandling her til lands. Mange nordmenn har hatt befatning med oss uten å vite om det, sier Pettersen, og viser til at selskapet renser vannet i de største byene i Norge.

I dag er det 38 ansatte hos Sterner i Ski, og i tillegg er det et datterselskap i Porsgrunn, avdelingskontor både i Bergen og Leknes i Nordland, samt et søsterselskap i Skottland.

Solid bedrift

– Vår visjon er å tilpasse moderne teknologi i en økonomisk, brukervennlig og sikker løsning. Både levetid og driftskostnader er fordelaktige der, sier Pettersen.

I år setter Sterner  ny omsetningsrekord, og over fem år er omsetningen fordoblet.

– Vår fremgang bygger på god forståelse av markedets behov, samt evnen til å ta i bruk teknologi og gode styresystemer. Dette har blant annet bidratt sterkt til å modernisere landbasert fiskeoppdrett, der våre løsninger fortsatt er ledende, sier han.

Vil ikke være flaskehals

Da Bjarne E. Pettersen skulle begynne å ansatte folk, hadde han en klar formening om at han som en gründer ikke måtte bli en flaskehals. 

– Jeg har hele tiden sørget for å ansette folk som var flinkere enn meg selv på flere områder, sier Pettersen.

Selv har han 30 års fartstid på området vannbehandling i en stab av sivilingeniører og automatiseringspersonell med omfattende erfaring og bred kompetanse.

Sterner har forsket frem og utviklet banebrytende produkter innenfor markedene drikkevann, akvakultur, prosessvann og avløpsvann.

Fiskeoppdrett

– Vann blir mer og mer viktig, og vi skal være best på vannbehandling hos Sterner AS. I fiskeoppdrettsnæringen finnes det ikke ett norsk settefiskanlegg som ikke har én eller annen komponent fra oss, sier Pettersen.

Foruten store leveranser til fiskeoppdrettsnæringen har Sterner levert vannbehandlingsanlegg til over 25 av verdens største cruiseskip. Med UV-desinfisert teknikk om bord kan cruiseskipene nå tømme desinfisert vann hvor som helst, noe de før slapp ut urenset langt til havs.

Sterner leverer prosesskomponenter og komplette systemer, til kunder i inn- og utland innen akvakultur, næringsmiddelindustri, kommuner og stat.

– Vi har evnen til å implementere våre produkter i nye markeder, og utvikler nye produkter og prosesser. Vi har levert til alle verdenshjørner, unntatt Australia, sier Pettersen.

contentmap_plugin