Storleveranse for Nordialog Fredrikstad

0
0
0
s2smodern

Hele 1 400 mobiltelefoner har Nordialog i Fredrikstad levert til det nye sykehuset i Sarpsborg.

Sykehuset Østfold tar i bruk en armada av mobiltelefoner for å varsle de ansatte om alt fra pasientalarmer til vareleveranser. Nordialog Fredrikstad har storleveransen av de 1400 telefonene til det nye sykehuset på Kalnes.

- Meldingsvarsling til mobiltelefoner gir oss mulighet til å sette opp varslingskøer, opprette logiske grupper av ansatte og flytte så mye som mulig av arbeidsprosessene dit hvor pasientene er. Teknologien har eksistert en stund, men har ikke vært benyttet i det omfanget som vi tar i bruk på Kalnes. Det er mange som følger dette prosjektet med stor interesse, sier rådgiver Morten Lie hos Sykehuset Østfold HF.

Tett samarbeid

Nordialog Fredrikstad fikk kontrakten om telefoner, oppsett og tilhørende mobilabonnement i mars i år, men planlegging av løsningen og forberedelsene av tilbudet startet allerede i fjor sommer. Leveransen er gjort i nært samarbeid med Telenor, Microsoft og programvareleverandøren Smartworks.

Klare til bruk

- 1400 mobiltelefoner er et stort oppdrag. Denne leveransen er imidlertid helt spesiell, i og med at vi leverer alle telefonene ferdig konfigurert med applikasjoner, kundespesifikke innstillinger og klare til bruk, sier daglig leder Morgan Pettersen i Nordialog Fredrikstad.

- Leveransen har skjedd i tre omganger i løpet av høsten og vinteren, og jeg må berømme staben vår som har tatt denne utfordrende logistikk- og leveranseoppgaven på strak arm. I denne leveransen har vi virkelig fått bruk for alt vi har av erfaring, kompetanse og gode samarbeidspartnerne, sier han. 

Mange farger

Leveransen til Sykehuset Østfold omfatter også ladestasjoner, interntelefoni og kobling mot telefoniløsningen Mobilt Bedriftsnett. Selve mobiltelefonene har ulike farger avhengig av hvilken funksjon de har eller hvilken gruppe med medarbeidere som benytter dem.

Høy sikkerhet

- Når de ansatte kommer på jobb og henter telefonene sine, logger de seg samtidig på det avanserte meldingssystemet vårt. I dag kan systemet blant annet varsle når pasientene trekker i snora ved senga, når det har kommet rørpost med blodprøver eller medisiner til sengepostene eller når de ubemannede robotene parkerer utenfor avdelingen med forsyninger fra lageret.  Dersom førstemann på varslingslista ikke bekrefter, blir varslingen automatisk rutet til neste mottager. Dette gir høy sikkerhet for pasientene, samtidig som det bidrar til et roligere sykehusmiljø. Det er slutt på at det blinker og piper i halve etasjen, sier Morten Lie.

Avanserte systemer

Leveransen av mobiltelefoner er en del av rammeavtalen som Nordialog Fredrikstad har hatt med Sykehuset Østfold siden 2005.

-Både leveransen og systemet fungerer helt etter intensjonen. Disse telefonene blir selve kjernen i mange av de nye, avanserte teknologiske systemene som sykehuset nå er i ferd med å ta i bruk, sier Morten Lie.