fbpx

Bedre syn gir økt effektivitet

Det er viktig at du ser godt på jobben. Bedre syn gir økt effektivitet.

Hver time skifter du som bruker data fokus ca. 3.600 ganger mellom tastatur, konsept og skjerm. Da gjelder det at synet er i orden!

-En arbeidsdag uten synsstress er viktig for deg og bedriften. Enkle grep gjør arbeidsdagen din bedre, hvis du følger noen enkle råd, sier optometrist Ane Rudi Larsen hos Onsøy Synssenter.

Hun har spesialkompetanse i Arbeidsplass-optometri fra Høyskolen i Buskerud og kan komme til din bedrift for å analysere belysning og ergonomi på arbeidsplassen.

-Muskel- og skjelettplager er den største årsaken til sykefravær og redusert effektivitet på arbeidsplassen. En godt tilrettelagt arbeidsplass øker også trivselen og den mentale helsen, sier Rudi Larsen. 

Reduser belastninger

Kropp, muskler og skjelett låses i en statisk posisjon ved databruk, noe som er belastende og kan gi plager. Ved økt bevissthet og tilrettelagt ergonomi kan de skadelige belastningene reduseres. Rundt 80 prosent av sanseinntrykkene våre kommer gjennom synet. 

-Synet styrer kroppen vår og hvordan vi bruker skjelett og muskler når vi leser og skriver. Systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid reduserer risikoen for sykdom, slitasje og belastninger, sier Ane Rudi Larsen.

Hun imøteser samarbeid med bedriftens egen bedriftshelsetjeneste fra A-Å. 

-Samarbeid mellom optiker og bedriftshelsetjeneste er viktig for et optimalt resultat for arbeidstaker, sier hun. Databriller er et hjelpemiddel på arbeidsplassen for å forbedre synet til arbeidstakere som jevnlig eller under en betydelig del av sitt arbeid jobber ved dataskjerm. I Arbeidsmiljøloven står det beskrevet hvilke rettigheter en ansatt har til databriller på arbeidsgivers regning. Ordningen praktiseres litt ulikt fra bedrift til bedrift.

-Med en avtale hos oss vil din bedrift oppfylle alle lover og regler på dette området, til en forutsigbar kostnad for bedriften og ansatte, sier butikkleder Therese Østlund hos Onsøy Synssenter.

Databriller vil som oftest være en en-styrkebrille som er tilpasset avstanden til dataskjermen. En del progressive/multifokale brilleløsninger er gode til skjermbruk, og anbefales når arbeidsoppgavene krever skarpt syn både på nært hold og på noe lenger avstand. 

Skreddersydd for arbeidsplassen

Onsøy Synssenter tilbyr ProView fra Alliance Optikk Bedrift, som er et konsept skreddersydd for godt syn på arbeidsplassen. 

-Konseptet er delt inn i tre typer produkter, som hver har sin egen rekvisisjon og henvisning. Sammen dekker produktene de aller fleste arbeidssituasjoner, sier Therese Østlund. Brillene i ProView-programmet er kvalitetsprodukter med glass fra Carl Zeiss og Essilor, og bedriftkonseptet tilbys 30 modeller i ulike farger som egner seg spesielt godt til databriller.  

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Siste fra Moss

Siste nytt fra NRK Østfold

 • 16 tatt i fartskontroll

  25.06.19 19 39

  UP gjennomførte i dag en laserkontroll i en 70-sone på Mosseveien i Fredrikstad, og det ble delt ut 16 forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 91 km/t, det opplyser politiet i en twittermelding.

 • Se nyhetene 19:30

  25.06.19 19 18

 • Endringer i sendetid

  25.06.19 18 30

  Grunnet fotball-VM for kvinner går distriktsnyhetene fra Østfold i kveld 19:30, og ikke 18:50. De øvrige nyhetssendingene går til vanlig tid.