Taxi for næringslivet i Follo

0
0
0
s2smodern

Bilene til Follo Taxi kjører seks millioner kilometer i året. Nå vil de kjøre mer for næringslivet.

71 biler i Follo Taxi står beredt til å ta hånd om næringslivets fraktbehov. Erfarne sjåfører sørger for trygg transport enten det gjelder person eller vare.

-Vi satser i år for fullt på å bli næringslivets nærmeste samarbeidspartner innen person- og varetransport, sier arbeidende styreleder i Follo Taxi Samvirkeforetak, Morten Strønen.

Follo Taxisentral BA ble etablert i 1989 som en sammenslutning av Drøbak drosjesentral, Ås drosjesentral og drosjesentralene i kommunene Nesodden og Vestby. Follo Taxi ble 1. januar 2012 et samvirkeforetak (SA).

Follo Taxi er en solid bedrift, som har AAA-rating å vise til for de tre foregående årene, og er en av ni drosjesentraler med AAA-rating blant 314 sentraler i Norge.

Follo Taxi Samvirkeforetak omsatte i fjor for 30 millioner kroner, og de 71 taxiene i selskapet omsatte for 80 millioner.

 Trygt for bedriftene

Strønen forteller at de 71 bilene sentralen disponerer tydeligere enn tidligere skal operere som bud-taxi og bedrifts-taxi.

-Sjåførene våre har kjøreseddel. De er derfor godkjent av myndighetene, og bilene har løyve. Vi arbeider tett opp mot politiet, og våre kunder kan derfor føle seg trygge på å bli ivaretatt på beste måte, sier daglig leder i Ski Follo Taxidrift AS Agnethe Archer.

Det er allerede etablert mange bedriftsavtaler. Med satsingen i retning av næringslivet i 2016 håper Strønen å kunne få tettere kontakt med bedrifter i de sju Follo-kommunene bilene opererer i fra Son i sør til Oppegård i nord.

-Vi tilbyr automatiske bestillingsløsninger og faktureringstjenester. Det er trygt for bedriftene og gir god oversikt regnskapsmessig. Vi får veldig gode tilbakemeldinger på dette, sier Strønen.

Biler i alle størrelser

Follo Taxi Samvirkeforetak har nylig flyttet til nye lokaler i Kveldroveien 17 på Vinterbro, der det er hektisk aktivitet.

-Kundene våre merker ikke noe til flyttingen, for sjåførene er i nærområdene og beredt til å rykke raskt ut. Bestilling skjer fortsatt på telefon 06485.

- For deg som har behov for transport med en gruppe, kan vi tilby flere biltyper som tar fra 5 til 16 passasjerer, og vi har fastpriser både på transport til Rygge Sivile Lufthavn og Gardemoen, sier Morten Strønen.

Follo Taxi er opptatt av miljøet og 20 prosent av bilparken er hybrid/miljøbiler. 

Svippr= taxi med ett trykk

Follo Taxi er knyttet til app-løsningen «Svippr», og er blant de første i Norge som tar løsningen i bruk.

Oslo, Bergen, Trondheim, Asker, Bærum, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Nedre Romerike, Ski og Follo har «Svippr». 

-Med et tastetrykk får du tak i taxi. Har du først lastet ned den nye appen til Svippr, så kan du 

bestille taxi i hele Follo og Norges største byer, forteller Agnethe Archer.

Mobilappen finnes både til Appstore og hos GooglePlay, og stadig flere tar den i bruk.

-Med denne appen får du bestilt taxi kun med noen få tastetrykk. Prisen på turen blir estimert på forhånd. Kvittering kan mottas på epost. Enklere blir det ikke, sier Archer.

Seks millioner kilometer

De 71 sjåførene, som hører inn under Follo Taxi Samvirkeforetak, er på farta «24/7» i begrepets rette forstand.

-Vi har biler på veien året rundt og til alle døgnets tider. Fra tidlig morgen tar vi oss av skoletransport, vi frakter mennesker med helsemessige spesialbehov og det finnes alltid noen som trenger en taxi og vil reise til eller fra – dag som natt, sier Strønen.

Slikt blir det kilometer av, og for Follo Taxis del er det snakk om seks millioner kjørte kilometer totalt i 2014.

Man kan bestille taxi online direkte eller på forhånd, og på nettsiden follotaxi.no kan man bruke Taxi-kalkulatoren og finne ut hva det koster å reise fra A-B.

-Vi merker at kundene setter pris på den brede tilgjengeligheten vi tilbyr. Du når oss på telefon, epost, smarttelefoner, nettbrett via våre websider, Facebook og Svippr. Mange biler, hyggelige og imøtekommende sjåfører, dataløsninger og skreddersydde varianter for bedrifter, gjør at vi er populære hos mange, sier Agnethe Archer.

-Follo Taxi legger vekt på at du som kunde skal være fornøyd. Derfor prøver vi å gi gode tjenester til enhver tid – det vil si «alltid åpent», sier Morten Strønen. 

-God service er et hovedfokus hos oss. Ta opp ting du ønsker med oss. Gi oss gode råd om endringer

Da lytter vi. Nytt hos oss er at vi har tatt i bruk "Voicemail" for tilbakemeldinger fra våre kunder. Har du noe på hjertet, er nummeret hit til oss 06485, sier Agnethe Archer.