0
0
0
s2smodern

Steinspruten Bilglass er en offensiv kjede som er i ferd med å etablere et bredt tilbud over store deler av landet.

Steinspruten Bilglass er en offensiv kjede som er i ferd med å etablere et bredt tilbud over store deler av landet. Sammen med Dekk1 og eierselskapet RAC Group skal tilbudet omfatte alt fra bilglass via dekkhotell og dekk til bil-dekor, DAB-radio og tilhengere.

- Vi har en langsiktig strategi når det gjelder vår utvikling, men vi har satt oss høye mål for å bli en ledende servicetilbyder for næringslivet over hele landet. Vår filosofi er å tilpasse tilbud i henhold til etterspørsel på de stedene vi er etablert. I dag dreier det seg om totalt 24 avdelinger, hvorav 9 i Asker, Bærum, Buskerud, Romerike, Østfold og Follo. Det kan bli ulike tilbud på de forskjellige avdelingene, det avhenger av etterspørsel og lokal tilpassing. Vi tror det er interesse hos næringslivet for løsninger der de får dekket flere servicebehov, enten det dreier seg om dekk, bilpleie, bilglass, bilombygging eller rekvisita. Vi vil tilby sammensatte tjenester til alle, men ikke nødvendigvis den samme menyen på alle steder, sier daglig leder Eilert Bredo Lund i Steinspruten Bilglass.

Effektive løsninger

RAC Group er et investeringsselskap innenfor tjenester og produkter skapt av ferdsel på vei. Totalt eier eller administrerer de nå 3 kjeder innenfor dekk og bilglass, i tillegg til import av Pirelli og Maxxis, og ombygging av kjøretøy i Horten.

RAC ble etablert i 2010 i forbindelsen med overtagelsen av Avis bilutleie i Norge, Sverige og Danmark. I 2013 ble Dekk1-kjeden kjøpt, for så å overta bilglasskjeden Steinspruten. Nå er bilutleievirksomheten for det meste solgt ut og det er derfor fokus på utvikling av servicetjenester relatert til personbiler, og tyngre kjøretøy. 

-  Vi ønsker å etablere samarbeid med pilotkunder i noen distrikter. På den måten vil vi identifisere de ulike behov for våre tjenester. Vi ønsker å lytte til brukerne og ikke etablere tilbud det kanskje ikke er behov for et. Vi ønsker å finne de beste løsningene, både for oss og for våre kunder, sier Lund.

DAB-radio og el-sykler

RAC Group ønsker gjennom Steinspruten og Dekk1 å tilpasse seg lokale behov og etablerer nye tilbud på bakgrunn av det. Derfor vil de blant annet tilby tilpassing av bilradioer til DAB og salg og service av el-sykler.

- Dette er to eksempler som viser at vi ønsker å tilpasse oss markedets behov, men ikke nødvendigvis i alle avdelinger. Det kan være steder der behovet for ettermontering av DAB i kjøretøy er stort, og da kan vi raskt etablere et tilbud rundt dette, sier daglig leder i Steinspruten AS, Eilert Bredo Lund.

Behov for DAB

Fra 2017 skal FM-nettet i Norge slukkes helt, noe som betyr et stort behov for både nye radioer, men ikke minst tilpassing av de gamle FM-radioene til den nye digitale hverdagen.

- Vi er i ferd med å etablere en ny nettside for dette (www.dab-auto.no) og vil bygge ut tilbudet gradvis. Det finnes også en mengde varebiler og lastebiler som vil få behov for DAB-teknologi på et eller annet plan. Det kan dreie seg om en enkel, mobil løsning, eller en mer omfattende ombygging av avanserte anlegg, sier Lund.

Siste fra Fredrikstad